Jakub Dvořák
29. března 2017 • 10:45

Sparta před derby? Pohovory a změna při bránění. Tým je v pozoru, řekl Rada

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změnil systém bránění, během pauzy pracoval s týmem na kondici a ještě stihl individuální pohovory s hráči. Sparťanský trenér Petr Rada vládne v kádru Letenských pevnou rukou. Před nedělním derby se dle svých slov snaží do hráčů dostat větší dávku sebevědomí. Zároveň si do svých svěřenců rýpl, když se jich zeptal, zda je neštve, že nebyli nominováni do reprezentace. „Je to motivace, aby se tam dostali zpátky,“ řekl zkušený kouč na středečním setkání s médii.



Trénink. Trénink. Trénink. Nic jiného během dvoutýdenní reprezentační pauzy fotbalisté Sparty neznali. Trenér Petr Rada se během prvního týdne zaměřil na fyzickou část a hráči trénovali dvoufázově. Postupně však začal nabalovat i herní prvky.

„Na hřišti jsme byli poměrně často. Nacvičovali jsme standardní situace. Potřebujeme do hráčů dostat sebevědomí a jistotu.  Už před zápasem se Zlínem jsme se s kolegy shodli, že přejdeme na osobní bránění,“ popisoval Rada změny, které zavedl. „Je to lepší, i statistiky říkají, že při tomhle stylu padá méně branek,“ dodal.

Rada: S hráči jsme se potřebovali sblížit. Před derby měl pohovory
Video se připravuje ...

Kromě drilu na hřišti se však potřeboval více seznámit s některými hráči. Zda se podle něho zlepšila nálada v kabině, nechtěl komentovat. „To mi nepřísluší, ale vidím určité zbystření. Ti, kteří mě neznají, zatím neví, co si mohou dovolit. Během těch 14 dní jsme se nějak poznali, byly i individuální rozhovory s některými hráči. To, že jsou teď víc v pozoru, vůbec není na škodu,“ popisoval Rada situaci na Letné během reprezentační pauzy.

Právě téma reprezentace nakousl i v kabině. Zatímco trenér Slavie Jaroslav Šilhavý si postěžoval, že trénoval pouze s osmi hráči, Radovi chyběli pouze hráči z výběru do 21 let (Aleš Čermák, Michal Sáček) a brankář Tomáš Koubek .

Mareček: Atmosféra před derby není ideální, musíme to zlomit
Video se připravuje ...

„Nevím, jestli je to výhoda. Já během kariéry zažil, že jsme na tréninku zůstali dva. Reprezentace je vyznamenání pro klub, myslím si, že je dobře, když tam hráči jsou. Taky jsem některým hráčům říkal, jestli nejsou naštvaní, že jsou v klubu a ne v národním týmu,“ prozradil.

Do nedělního zápasu zbývají čtyři dny, během kterých se rozhodne, kdo všechno bude moct proti Slavii zasáhnout. Momentálně je situace nejasná.

„Někteří hráči se postupně zapojují. Během včerejška a dneška trénovali například David Lafata , Lukáš Mareček i Costa to zkoušel, u něho však čekáme na vyšetření. Dnes s ním pojedu k doktorovi, abych měl přesné informace. Zahustel trénuje s míčem, ale na derby asi ještě nebude. Posunul se i Juliš, který se snad brzy zapojí,“ zmínil Rada seznam hráčů, kteří měli zdravotní potíže, a jejich start v derby nebyl jistý.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

ANKETA před derby: Silná stránka Sparty? Že je na dně, tvrdí legenda Mašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud