Jakub Konečný
7. dubna 2017 • 04:55

Posily, které nevyšly: Drahý omyl Vatajelu i záplata Flo, Janža má šanci

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávista Per Egil-Flo, sparťan Bogdan Vatajelu a Erik Janža z PlzněSlávista Per Egil-Flo, sparťan Bogdan Vatajelu a Erik Janža z PlzněFOTO: Dominik Bakeš (Sport), Pavel Mazáč (Sport)

    Tohle bylo hodně drahé šlápnutí vedle. Fotbalová Sparta se už začíná smiřovat s tím, že 27 milionů, které vysázela za rumunského obránce Bogdana Vatajelua, bude na odpis. Mladík, jenž měl být bombarďákem na levém kraji obrany, se trápí v juniorce a jeho budoucnost na Letné je krajně nejistá. Sparta v tom ale není sama. Během zimní přestávky přivedly posily na levý kraj obrany i Plzeň a Slavia, přitom ani Slovinec Erik Janža ani Nor Per Egil Flo zatím vůbec nepřesvědčili. Rovněž nevyšli zrovna lacino, nicméně Vatajelu z nich byl suverénně nejdražší.

  • Bogdan Vatajelu - Sparta

    Takhle Vatajelu zdravil fanoušky, když si poprvé oblékl sparťanský dres.Foto sparta.cz

    starty v lize: 0

    měsíční mzda (odhad): 320 000 korun

    pořizovací cena: 27 000 000 korun

    předchozí klub: Universitatea Craiova

    Omyl. Třiadvacetiletý rumunský obránce zatím v lize neodehrál ani minutu, použitelnou alternativou na post levého sparťanského obránce není. Především proto, že mizerně brání. Drahá posila zatím nastupuje pouze v juniorce a ani tam nevyniká. V klubu je už přitom několik měsíců, aklimatizační nástrahy měl už dávno překonat. Jeho perspektiva je chmurná.

    Podrobnosti a komentář k situaci Bogdana Vatajelua ve Spartě i hodnocení ředitele Adama Kotalíka najdete v pátečním deníku Sport!

    Elektronickou verzi Sportu čtěte ZDE »

    V pátečním deníku Sport najdete Magazín s otevřeným rozhovorem s Vladimírem Růžičkou i téma nevydařených posil ve fotbalové lizeFoto Archiv Sportu

    Bogdan Vatajelu se raduje s Janem Špačkem po výhře Sparty v derby juniorek
    Bogdan Vatajelu se raduje s Janem Špačkem po výhře Sparty v derby juniorek

  • Per-Egil Flo - Slavia

    Slavia - Plzeň: Hušbauer chtěl penaltu, nedostal ji. Floa vychytal Kozáčik
    Video se připravuje ...

    starty v lize: 6

    měsíční mzda (odhad): 400 000 korun

    pořizovací cena: zadarmo

    předchozí klub: Molde

    Přicházel jako výborně prezentované zboží, které má pomoci zvednout slávistickou obranu. Po šesti ligových zápasech se ale dá říct, že jen zalepil levý kraj, nic víc. I v utkání v Příbrami, které „sešívaní“ vyhráli nezapomenutelně 8:1, byl pouze průměrný. Není spolehlivý v obranných soubojích, není ani silnou podporou pro ofenzivu. Zatím je slabým článkem sestavy.

    Nový obránce Slavie Flo: Běhám, dokud můžu. A mám dobrou levačku
    Video se připravuje ...

  • Erik Janža - Plzeň

    Erik Janža, zimní posila Viktorie PlzeňFoto Pavel Mazáč (Sport)

    starty v lize: 1

    měsíční mzda (odhad): 300 000 korun

    pořizovací cena: 20 000 000 korun

    předchozí klub: NK Maribor

    V Plzni v něm viděli budoucí náhradu za Davida Limberského, stálici levého kraje defenzivní linie. Dobře zapadl do týmu, už slušně zvládá češtinu. Ovšem přes dlouholetou oporu se do sestavy nedostává, hrál jen jednou v Ďolíčku na Bohemians a svým výkonem nepřesvědčil. Je solidní směrem dopředu, špatně brání. Šanci ale ještě dostane, rozhodovat se bude v létě.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud