13. dubna 2017 • 04:50

Slavia s náhradníky. Zaujal Mingazov i Ščuk, obrana s Bílkem měla okénka

Autor: Tomáš Bönisch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V ligových zápasech se v dresu Slavie na plac příliš nedostávají. Náhradníkům dal trenér Jaroslav Šilhavý šanci ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Karviné. A jeho svěřenci se mu odvděčili jasnou výhrou 5:2, postupem do semifinále a velmi slušným výkonem. Tedy až na pár mezer v obraně. „Potvrdilo se mi, že máme kvalitně zdvojené posty, to jsme chtěli. Líbila se mi hra do ofenzivy, tam jsme měli super akce,“ pochvaloval si po zápase trenér. Jak vypadaly výkony hráčů, kterým dal ve středu šanci, ale jinak do elitní slávistické jedenáctky momentálně nepatří?



Jasmin Ščuk

Střed hřiště měla Slavia pod kontrolou. Jasmin Ščuk spolu s Michaelem Ngadeem dominovali v hlavičkových soubojích, bosenskému záložníkovi se navíc dařilo sbírat odražené míče. Svůj výkon ozdobil ranou z 20 metrů, kterou umístil přesně k tyči a poslal Slavií do vedení 2:1. Blýskl se i skvostnou přihrávku, kterou vyslal do samostatného úniku Mingazova před brankou na 3:1. „Na hřišti chci nechat maximum, za takovou asistenci jsem rád,“ řekl zkušený záložník po zápase.

Jan Bořil

Snažil se podporovat útok, s Mingazovem mu to na levé straně štymovalo. Společně předvedli pár slušných akcí. Hlavně ta ze závěru prvního poločasu volala po gólu. Branky se dočkal v průběhu druhého poločasu, kdy zužitkoval další rychlou spolupráci s turkmenským záložníkem. Svůj výkon trochu snížil při vyrovnávací brance Karviné na 1:1. Opustil svůj prostor a ignoroval náběh Lukáše Budínského, který už neměl problém najít před prázdnou bránou Tomáše Wágnera .

Jiří Bílek

Obrana Slavie v obměněném složení nepřesvědčila. Ani návrat kapitána Jiřího Bílka nepomohl. S Michaelem Lüftnerem působili značně nesehraným dojmem. Obranná čtyřka měla problémy především s rychlými protiútoky Karviné, které hlavně ve druhém poločase přinesly několik nebezpečných závarů. Bílek neměl čisté svědomí při prvním gólu hostů, kde ve vápně neuhlídal zakončujícího Wágnera. „Mrzí mě výkon v defenzivě. Měli jsme tam nějaká okénka, při obou gólech jsme zaváhali,“ hodnotil Šilhavý .

Ruslan Mingazov

Jeho rychlost dělala obránců Karviné velké problémy. Ukázkovou akci předvedl v 53. minutě. Přesprintoval obránce a v tváří tvář brankáři Branislavu Pindrochovi si počínal lišáčky, když bezmocného brankáře překonal krásným lobem. Prsty měl i při brance Bořila, hostující hráči mu však vyčítali, že nezakopl míč, kterého se zmocnil díky zranění Marka Janečka. „Všichni hráči mají u nás kvalitu. Mingazov to dneska předvedl. K tomu vítězství výrazně pomohl,“ liboval si trenér Šilhavý.

Ščuk: Byl jsem na plakátu, ale kvůli zranění mě lidi neznali. Za gól jsem rád
Video se připravuje ...

Stanislav Tecl

Gól dal, tím jako útočící hráč svou úlohu splnil. Ale ve hře to není ono, což potvrdil i proti Karviné. Jednoduše ztrácí míče, není platný ani při hře jeden na jednoho. Jeho přestup se zatím zdá jako nejméně zdařilý, byť snaha se mu nedá upřít.

Přemysl Kovář

Druhý brankář Slavie neměl příliš práce. Inkasovaným gólům neměl sebemenší šanci zabránit. Při závarech na začátku druhého poločasu mu pomohli spoluhráči. V rozehrávce byl velmi jistý.

Kovář: Šla na mě jedna střela, dostal jsem dva góly. Ale důležitý je postup
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud