17. dubna 2017 • 04:59

Co stihla Plzeň proti Slovácku: Zkrat i skok Zemana, ztráta kapitána a milník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na nejdůležitější okamžiky zápasu Plzeň - SlováckoPodívejte se na nejdůležitější okamžiky zápasu Plzeň - SlováckoFOTO: koláž iSport.cz

    Plzeňské tři body se v utkání se Slováckem (2:0) nerodily vůbec lehce. Domácí favorit sice šel poměrně brzy do vedení, ale hosté dlouho kousali. Uklidnění přinesla až penalta Marka Bakoše, které předcházel přihraný pád Martina Zemana. Komplikaci znamenalo i zranění kapitána Hubníka, pro kterého utkání skončilo už ve 22. minutě utkání. Co obhájce titulu v nedělním duelu stihl?

  • Ztráta kapitána Hubníka

    Plzeň - Slovácko: Hubník se zranil v souboji s Navrátilem a musel střídat
    Video se připravuje ...

    Klíčový pilíř plzeňské defenzivy na hřišti tentokrát dlouho nepobyl. Roman Hubník si při jednom ze soubojů pochroumal žebra, nejspíš o soupeřovy kopačky, když padal na zem. Ve 22. minutě odkráčel s bolestivým výrazem na plzeňskou střídačku a do hry šel Tomáš Hájek. Plzeň utkání se Slováckem i bez svého kapitána zvládla, nicméně pro šlágr na Spartě příští neděli je z plzeňského pohledu zásadní, aby Hubník utkání stihl. „Byl na vyšetření v nemocnici, už je zpátky, jedná se o naraženinu žeber. Věřím, že to na Spartu bude v pořádku,“ uvedl po utkání plzeňský trenér Zdeněk Bečka.

  • Petrželovo sólo a Zemanův zkrat

    Plzeň - Slovácko: Fantastický Daněk! Vychytal Zemanovu tutovku
    Video se připravuje ...

    V 62. minutě se Milan Petržela nadechl k výtečnému sólu. Nejlepší hráč zápasu pelášil s míčem z vlastní poloviny do otevřené obrany. Po dlouhém sprintu doběhl až do vápna a předložil balon úplně volnému Martinu Zemanovi. Plzeňští fanoušci už se chystali křičet gól, Zemanovi zbývalo jen uklidit míč do sítě. Jenže plzeňský záložník situaci podcenil a zamířil doprostřed branky. Přesunující se gólman Daněk ještě stihl zakročit a vyrazit dorážku na roh. „Viděl jsem Zemáka, štvalo mě, že to neproměnil, pro oko diváka by to bylo pěkné,“ zlobil se Petržela po utkání v rozhovoru pro Českou televizi.

  • Vymyšlená penalta

    Plzeň - Slovácko: Zeman upadl přes skluzujícího Šumulikoského, Bakoš proměnil penaltu – 2:0
    Video se připravuje ...

    A zase se řeší penalta… Martin Zeman „předvedl“ své „umění“ v 66. minutě. S míčem na noze vběhl do vápna Slovácka, zastavit se ho snažil skluzující Veliče Šumulikoski. Když plzeňský záložník spatřil protihráče pod sebou, předkopl si míč kolem něj do strany a po kontaktu s kapitánem Slovácka padl k zemi. Pavel Orel ukázal na penaltu a Marek Bakoš přidal uklidňující druhý gól. „Bohužel, teď jsem viděl v televizi záběr, nebyla to penalta. Zeman si naskočil pěkně, klidně mohl letět až do Vídně,“ zlobil se Šumulikoski. Měl pravdu, Zeman si pro penaltu evidentně šel a předvedl to, co v minulých kolech Ruslan Mingazov ze Slavie a Josef Šural ze Sparty.

  • Jubilant Bakoš

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:0. Mistr jistil výhru spornou penaltou
    Video se připravuje ...

    Jedna z největších plzeňských osobností si zápas se Slováckem bude pamatovat nejspíš celý život. Po Zemanově pádu si stoupl k bílému puntíku a střelou doprostřed branky suverénně proměnil. Nešlo však o žádnou tuctovou trefu. Marek Bakoš zaznamenal svůj 100. gól v profesionálních soutěžích. „Přiznám se, že jsem na to myslel. Hlavně když jsem dal 99. gól. V hlavě mi to vrtalo, je to určitý mezník. Chtěl jsem ho splnit co nejdřív, trochu mi to v hlavě vířilo,“ uvedl zkušený forvard, který v sobotu oslavil 34. narozeniny. Mohutné ovace fanoušků si užíval i s dcerou Laurou, kterou vzal na pozápasové oslavy přímo na trávník.

  • Zemanův a následovala penalta
    Zemanův a následovala penalta

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud