30. dubna 2017 • 18:19

Slavia konečně doma. V Edenu uctila legendy a odhalila chodník slávy

Autor: tb, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká sláva. Fotbalová Slavia se dočkala a do 26. kola ePojisteni.cz ligy proti Jablonci nastoupila po dlouhých letech opravdu doma. Bohatému vlastníkovi klubu čínské společnosti CEFC se totiž podařilo odkoupit stadion Eden. Tuto příležitost využil pražský klub k velké oslavě s fanoušky a k uctění svých legend.



Nabitý program čekal všechny příznivce se sešívaným srdcem. Už od 14 hodin se otevřely pomyslné brány fanzóny, kterou vedení nachystalo před stadionem. Fanoušci se mohli setkat s legendami červenobílého dresu. Na jejich dotazy jim odpovídali například Pavel Řehák, Ivo Knoflíček, Miroslav Beránek a další nezapomenutelní hráči Slavie.

Zpříjemnit si odpoledne mohli namlsaní fanoušci živým koncertem, u stánků s občerstvením či soutěží o lístky na zápas s Duklou. Klub nezapomněl na svoje největší legendy. Dvě a půl hodiny před výkopem největší představitelé klubu za doprovodu členů rodin legend odhalili chodník slávy. Pavel Kuka, Pavel Řehák, rodina Františka Veselého i dcera skvostného brankáře Františka Pláničky přebrali symbolické klíče od Edenu.

Slavia konečně doma. V Edenu uctila legendy a odhalila chodník slávy
Video se připravuje ...

„Je to skvělý pocit, táta si to zasloužil. Ve Slavii odehrál celý svůj život. Celý život vlastně čekal na tento stadion, chodil kontrolovat stavbu, jestli tady je všechno v pořádku. Byl to slávistický srdcař,“ ocenil vedení klubu a zavzpomínal na svého otce František Veselý mladší.

Půl hodiny před výkopem se slavnostní program přesunul na hrací plochu. Potomci všech tří legend na chodníku slávy převzali symbolický klíč od Edenu a stejné pocty se dostalo i osmi dosud žijícím hvězdám, které od klubu navíc doživotně dostaly sedačku na stadionu.

Symbolilcké klíče od stadionu Eden
Symbolilcké klíče od stadionu Eden

Následně ministryně školství Kateřina Valachová, která byla hostem slavnostního odpoledne, symbolicky přestřihla pásku a generální ředitel klubu Krob převzal od člena dozorčí rady CEFC Wang Ming-tchaje klíč od arény. Asistoval i předseda představenstva klubu a další zástupce CEFC Jaroslav Tvrdík.

"Dnešek je oslavou všech fanoušků fotbalu. Koneckonců který klub může říct, že je doma v ráji... pardon, v Edenu," uvedla s úsměvem Valachová.

I po ligovém utkání s Jabloncem bude slavnostní program pokračovat. Diváci se mohou těšit na videomapping, světelnou show na stadionu a na konec i slávistický ohňostroj.

Slavnost v Edenu završil speciální videomapping na stěnách stadionu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jablonec 1:1. Bod zachránil v závěru Mešanovič
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud