1. června 2017 • 11:38

Plzeň potvrdila příchod Koláře. Je to jako vracet se domů, řekl záložník

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co avizoval deník Sport už v minulém týdnu, je oficiálně potvrzeno. Do Viktorie Plzeň se vrací Daniel Kolář. 31letý záložník, který západočeský klub opustil na konci minulého léta a zamířil do tureckého  Gaziantepsporu, podepsal s klubem smlouvu na dva roky. "Je to jako vracet se domů," řekl pro klubové stránky Viktorie někdejší reprezentant, který se poslední půlrok připravoval individuálně.



Kolář se vrací do známého prostředí, které opustil před necelým rokem. "Velmi se těším i na fanoušky. Je to jeden z faktorů, proč jsem se vrátil. Doufám, že si spolu užijeme hodně hezkých chvil," prohlásil 31letý záložník.

"Věříme, že zde naváže na úspěchy, které s klubem zažil a velkou měrou se na nich podílel. Přejeme mu hodně úspěchů a aby se mu u nás dařilo," doplnil navrátilce generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Bývalý reprezentant v Plzni patřil mezi největší opory, střílel důležité góly. Patři do tzv. "tvrdého jádra", které v klubu slavilo největší úspěchy. Do Viktorie přišel v roce 2008, dvakrát si zahrál Ligu mistrů a získal čtyři mistrovské tituly.

Minulý rok v létě se ale cesty klubu s ofenzivním záložníkem rozešly. Kolář spolu s Františkem Rajtoralem zamířili do tureckého Gaziantepsporu.

Angažmá se ale nevydařilo, Kolář v zimě s klubem rozvázal smlouvu. V té době se s Plzní na návratu ještě nedohodl a jelikož nesměl nastoupit za třetí klub během jediné sezony, měl od fotbalu půlroční pauzu, kdy se připravoval individuálně.

Daniel Kolář spálil velkou šanci a Plzeň senzačně nestačila doma na Zlín
Daniel Kolář spálil velkou šanci a Plzeň senzačně nestačila doma na Zlín

Kolář na jaře jednal s pražskou Duklou, kde se nakonec na angažmá nedohodl. Na začátku května ještě tvrdil, že od Plzně nabídku nemá. "S Plzní ještě nejsme kamarádi," prohlásil s úsměvem v pořadu O2 Sport Tiki Taka.

K návratu nakonec přispěl i příchod Pavla Vrby , který na západě Čech hodlá spoléhat na hráče, se kterými se mu dařilo během prvního angažmá. "Už jsme spolu několikrát mluvili. Známe se a víme, co od sebe čekat, takže se na obnovení spolupráce těším," dodal Kolář.

Kolář má v lize na kontě 285 utkání a 71 branek. Vedle Plzně působil i na Slovácku, v Blšanech a ve Spartě. V reprezentaci odehrál 29 zápasů a dal v nich dva góly. Naposledy za národní tým nastoupil vloni v červnu na závěrečnou minutu duelu evropského šampionátu proti Turecku.

Kolář je druhou letní posilou Viktorie po chorvatském záložníkovi Diegu Živuličovi. Blízko k příchodu do Plzně má také útočník Jakub Řezníček z Brna.

Vrbův návrat do Plzně? Teprve se uvidí, zda znovu uspěje, tvrdí Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud