Jakub Konečný
3. června 2017 • 10:00

Další posily pro Spartu? Hledá v cizině, chce střelce a tvůrce hry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí úkoly má Sparta takřka splněné, teď přichází čas zahraničních operací. Po záložníku Vukadinu Vukadinovičovi a bekovi Eldaru Čivičovi se třetí letní akvizicí letenského klubu včera oficiálně stal slovenský stoper Lukáš Štetina, za kterého Dukla zinkasuje milion eur, tedy 26,4 milionu korun. Tím hledání posil na domácím trhu de facto končí, Sparta teď upře svou pozornost do ciziny na hráče, na které si ukáže nový italský trenér Andrea Stramaccioni.



Kde se tohle zastaví? Ta otázka se při sledování dosavadního počínání Sparty na přestupovém trhu doslova vnucuje. Nejdřív dorazil Srb Vukadin Vukadinovič ze Zlína, stál 16 milionů korun. Následoval Bosňan Eldar Čivič, za kterého Slovácko utržilo 21,1 milionu korun. A včera na Letné podepsal tříletý kontrakt Slovák Lukáš Štetina, který vyšel na 26,4 milionu korun.

Sečteno, podtrženo, největší český klub utratil za dosavadní tři letní posily dohromady 63,5 milionu korun – a to je přitom jen začátek. Na hlavní přestupové cíle totiž Sparta ještě nezacílila.

„Má představa je, že nepotřebujeme mnoho hráčů, jako spíš něco skutečně speciálního. Možná jednoho, možná dva, ale musejí mít mezinárodní úroveň,“ přiznal v týdnu nový italský trenér Andrea Stramaccioni, že v cizině hledá tvůrce hry a spolehlivého zabijáka do útoku.

TOP 5 gólů Sparty v sezoně: Dočkalův dloubák i Čermákova šibenice
Video se připravuje ...

Zkvalitňování kádru, který v uplynulé sezoně totálně selhal, rozdělilo vedení Sparty na dva zdroje. V domácí soutěži si vytipovalo pět hráčů, z nichž se povedlo tři získat, Jakub Jugas dal přednost last-minute nabídce Slavie a o brankáři Martinovi Dúbravkovi z Liberce se stále ještě jedná.

„Dúbravka si vzal čas na rozmyšlenou a Spartě řekl, že do návratu z reprezentačního srazu nikde nic nepodepíše,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj. Elegantní gólman už odmítl Sturm Graz a Pogoň Štětín a teď řeší nabídku Panathinaikosu. Majiteli Liberce Ludvíku Karlovi nicméně oznámil, že vzhledem k nízkým ambicím Slovanu v klubu už příští sezonu určitě pokračovat nebude.

Výměna Hašek za Havla u ledu, co posily z Itálie?

To je, pokud jde o posily z ePojisteni.cz ligy, už vše, příchod Milana Havla z Bohemians, respektive jeho výměna za Martina Haška mladšího, je momentálně u ledu. Sparta má teď už jiné priority, svou pozornost obrátí na zahraniční trh, kde spoléhá na tipy a kontakty nového trenéra Stramaccioniho.

Italská média už v souvislosti se Spartou zmínila Rodriga Palacia a Jonathana Biabianyho z Interu, Iliju Nestorovského z Palerma či Anteho Budimira ze Sampdorie, ale tato jména ve Stramaccioniho přestupových plánech nefigurují. Vzhledem k takřka neomezeným finančním možnostem letenského klubu se nicméně dá očekávat, že nějaká přestupová bomba nejvyššího kalibru zřejmě nakonec vybuchne.

„Dávám přednost silným hráčům, na jejich národnosti nezáleží. Ale je samozřejmě jasné, že když má hráč mezinárodní zkušenost, starty v reprezentaci a hrál Champions League, může týmu s tolika mladíky pomoci,“ dodal Stramaccioni.

David Lafata pošesté Králem střelců! Podívejte se na všechny jeho góly v sezoně
Video se připravuje ...

Vukadin Vukadinovič je první letní posilou Sparty
Vukadin Vukadinovič je první letní posilou Sparty

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud