13. června 2017 • 11:21

Jak si Juventus koupí Schicka? V Itálii tvrdí, že půjde o přestup "na splátky"

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání mezi Juventusem Turín a Sampdorií Janov ohledně přestupu Patrika Schicka podle všeho dospělo to zdárného konce. Ovšem za jakých podmínek? Jak informují italská média, "Stará dáma" zaplatí za českého útočníka vyšší cenu, než činí jeho výstupní klauzule, oficiálně jí ale bude český fotbalový supertalent patřit až za rok.



Při diskusi o přestupu Patrika Schicka se často řešilo, zda přestoupí rovnou do Juventusu, nebo ještě stráví rok na hostování v Sampdorii. Podle informací Sky Italia by všechno mohlo být ještě jinak.

Janovský klub pustí český talent do Juventusu na hostování s opcí. Úřadující šampion po sezoně zaplatí 30 milionů eur (786 milionů korun), o pět milionů eur víc, než činí Schickova výstupní klauzule. Pak jej získá nastálo.

Důvod je prozaický, Juventus se tak vyrovnává s pravidly tzv. finanční fair play, což jsou regule UEFA, podle nichž by kluby neměly utrácet víc, než vydělají.

Italský šampion se má létě pokusit získat Douglase Costu z Bayernu Mnichov či Stephena N´Zonziho ze Sevilly, odložení platby za Schicka se mu tak kvůli sestavování rozpočtu bude hodit. Částka 30 milionů eur se navíc dá rozdělit na splátky ve čtyř různých přestupových oknech.

Podobný přístup zaujal i AC Milán při získání žádaného mladého záložníka Francka Kessiého. Ten přišel na San Siro hostovat dokonce na dva roky, Rossoneri tak za jeho přestup budou muset platit až v roce 2019 a teď mohou utrácet za jiné posily.

Patrik Schick: kometa ze Sampdorie, která míří na vrchol
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud