16. června 2017 • 21:55

Titul na Strahově? Slavia zaplatí pokutu milion korun, neodvolala se

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia musí zaplatit pokutu milion korun za to, že 30. kolo minulé sezony, ve kterém získala mistrovský titul, odehrála mimo svůj domácí stadion v Edenu. Kvůli koncertu slavné kapely Rammstein, který nasmlouval ještě předchozí vlastník stadionu, musela zakončit sezonu netradičně na Strahově.



„Došlo k porušení podmínek Klubového licenčního řádu FAČR, a to konkrétně článku 24/B Stadion pro klubové soutěže LFA. Klub musí zaručit, že stadion může být využíván během celého soutěžního ročníku k domácím soutěžním utkáním organizovaným LFA,“ píše ve zprávě FAČR, která dál řeší licence klubů.

Proti milionové pokutě se Slavia neodvolala. Eden pronajal na koncert německé kapely Rammstein ještě minulý vlastník stadionu a Slavia tak musela oslavit zisk titulu v azylu na Strahově.

V závěru utkání už byli fanoušci Slavie připravení na velké oslavy V závěru utkání už byli fanoušci Slavie připravení na velké oslavyFoto Michal Beránek (Sport)

I proto, aby se sladily zájmy klubu a majitele Edenu a v budoucnu už k takovým kolizím nedocházelo, čínská společnost CEFC stadion kupovala. Dala za něj zhruba miliardu korun.

"Podařilo se nám vrátit Slavii na vrchol české fotbalové ligy. Stadion je srdcem a duší každého fotbalového klubu. Nejstarší fotbalový klub a zároveň jeden ze dvou nejznámějších v České republice si s respektem k jeho historii a tradici zaslouží mít vlastní stadion. Teď je již Slavia v Edenu opravdu doma," uvedl k obchodu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Inkriminovaná pasáž Licenčních podmínek
Inkriminovaná pasáž Licenčních podmínek

Slavia - Brno: Červenobílá euforie! Fanoušci vtrhli na hřiště, Šilhavý s Tvrdíkem pijí obří pivo
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Brno 4:0. Sešívaní slaví, po osmi letech se stali mistry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud