Jan Vacek
27. června 2017 • 11:55

Bohemians jednali s Plzní o hostování Ivanschitze, ten nakonec couvnul

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně zajímavý transfer se rodil na trase Praha - Plzeň. Podle informací iSport.cz Bohemians jednali s Viktorií o možném hostování rakouského středopolaře Andrease Ivanschitze. O něj moc stál trenér „klokanů“ Martin Hašek. Dohoda byla téměř na stole, bývalý kapitán rakouské reprezentace se ale nakonec rozhodl zůstat v Plzni Alespoň prozatím.



V zimě přicházel na západ Čech s velkou pompou, měl se stát mocnou ofenzivní zbraně Viktorie. Andreas Ivanschitz se ale v Plzni za celé jaro pořádně neprosadil. Sice vstřelil tři branky, včetně klíčové trefy v Karviné, trvalou důvěru trenérů si ovšem nezískal. I proto se začalo mluvit o tom, že by mohl vicemistra po sezoně opustit, s ohledem na platnou smlouvu ve formě hostování.

Podle informací serveru iSport.cz bylo blízko hostování v pražských Bohemians, které vede trenér Martin Hašek . Ten jako hráč působil v Rakousku, kde oblékal dres Austrie Vídeň a Sturmu Graz. V té době Ivanschitz válel za konkurenční Rapid, oba se tak měli možnost potkat. I proto Hašek o Ivanschitzův příchod hodně stál.

Samotný hráč ovšem preferoval spíš přesun na prestižnější adresy, do Sparty či Slavie. Tam ovšem byly dveře zavřené, Bohemians dávali smysl z toho pohledu, že Ivanschitz s rodinou žije v Praze, jeho děti tu chodí do mezinárodní školy. Dohoda mezi oběma kluby už téměř ležela na stole, samotný hráč ale nakonec couvl. „Andreas se rozhodl zůstat v Plzni,“ řekl zdroj dobře obeznámený s děním ve Viktorii.

Tohle ovšem není konečné řešení. Trenér Plzně Pavel Vrba totiž s rakouským internacionálem příliš nepočítá. Na jeho post přivedl v létě dvě posily, nejprve Daniela Koláře a čerstvě i Aleše Čermáka. Ivanschitz na pozici trojky by tak měl naprosto minimální vytížení. Klub mu proto dál bude hledat angažmá. Komplikací může být hráčův vysoký plat, který se údajně šplhá téměř k půl milionu korun měsíčně.

TOP 5 gólů Plzně v sezoně 2016/17: parádní voleje i kličkovaná Ivanschitze
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud