Jan Vacek
28. června 2017 • 19:10

Plzeň smetla Ústí, kouč Vrba chyběl. Na Fitzelovi nechal i sestavy

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zvláštní moment, na české poměry rozhodně nezvyklý. Fotbalová Viktoria Plzeň ve středu nastoupila ke svému třetímu utkání v rámci letní přípravy, na hřišti v Luční ulici deklasovala druholigové Ústí nad Labem 8:1. Od střídačky ovšem udílel Západočechům pokyny asistent Dušan Fitzel. Hlavní trenér Pavel Vrba na zápase vůbec nebyl.



Vicemistr je v plné přípravě na nový ročník, piluje kondici a postupně staví sestavu pro boj o Ligu mistrů i tuzemskou vřavu se Spartou i Slavií. Právě přípravné zápasy v tomto případě slouží jako ideální důkazní materiál o výkonnosti a připravenosti jednotlivých hráčů.

Hlavní trenér Pavel Vrba ovšem u středečního duelu vůbec nebyl. „Trenér má osobní povinnosti, dopředu byla dohoda taková, že u zápasu nebude,“ informoval tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Michael Krmenčík střílí úvodní gól zápasu
Michael Krmenčík střílí úvodní gól zápasu

Jedenáctku v červenomodrém tak od postranní čáry vedl asistent Dušan Fitzel, jenž s Vrbou působil už v ruské Machačkale. „Vůbec to nebyl problém, s Pavlem sdílíme názor na fotbal, v 98 procentech ho máme úplně stejný,“ prohlásil Fitzel.

Vrba dokonce ani nelpěl na sestavách, které půjdou do jednotlivých poločasů. „Řekl mi, ať si to udělám, jak chci. Máme v sebe maximální důvěru,“ usmál se plzeňský asistent.

Viktoria zvládla i třetí přípravný duel, Ústí nad Labem rozebrala 8:1. Trefily se posily Daniel Kolář s Jakubem Řezníčkem, mezi střelce se zapsal rovněž Andreas Ivanschitz, jenž ve druhém poločase nastoupil netradičně na levém křídle.

Hejda vyhlíží Ligu mistrů: Je to zvláštní motivace. Posily rivalů neřeší
Video se připravuje ...

Úsměvy a podpisy! Pak hráči odfrčeli na kolech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud