Adam Lacek
1. července 2017 • 19:30

Švento naskočil po půlroční pauze. Síly ještě chybí, řekl po výhře Slavie

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupil po dlouhé době. Kvůli operaci kolene vynechal Dušan Švento prakticky celé jarní tažení Slavie za titulem. Při vítězné přípravě nad Žilinou (4:0) nastoupil na závěrečných 30 minut. Návrat na hřiště si užil se vším všudy. „Jsem velmi rád, že jsem to zvládl,“ mluvil šťastně.  Ještě dlouho po zápase jako poslední z hráčů Slavie zůstal na hřišti a povídal si s členy realizačního týmu soupeře. Předtím stihl rozdat rozhovory, autogramy a vyfotit se s fanoušky.



Bylo vidět, že si návrat na trávníky chce užít. Na levém obránci, kde nahradil Pera-Egila Floa, hýřil pohybem. Snažil se být aktivní, ačkoliv si mnohokrát neporozuměl s Mickem van Burenem a jinak klidný trenér Šilhavý na něj musel až ze střídačky zařvat. „Jsem hlavně rád, že jsem si mohl otestovat koleno, v jakém stavu je po operaci. Nebolelo, tak doufám, že to tak bude až do konce přípravy,“ přeje si rodák z Ružomberoku.

Pozitivně viděl Švento také celkový dojem ze hry českého mistra. „Myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon. Hráli jsme pěkný kombinační fotbal, dostávali jsme se do šancí, kompaktně jsme bránili a soupeře jsme prakticky k moc šancím nepustili. Výsledek 4:0 je velmi pozitivní a můžeme se od něho odrazit a čerpat dále.“

Švento je po operaci kolene zpět. Cítím se dobře, hlásí před startem ligy
Video se připravuje ...

Kádr Slavie mezitím, co Švento kvůli zranění chyběl, doznal výrazného posílení. Slovenský záložník či obránce doufá, že se v kabině především utvoří výborná parta. „Je důležité, aby osobnosti zapadly do týmu dobře a abychom se dobře připravili na ostrý start, který nás čeká,“ cílil hlavně na předkolo Ligy mistrů. „Doufám, že se na to připravíme tak, abychom to zvládli,“ dodal.

Během týdne se už do tréninku zapojil Halil Altintop, posila z bundesligového Augsburgu. „Myslím, že zapadl velmi dobře, je to velký sympaťák, má už něco za sebou. Už s námi něco odtrénoval a z fotbalové stránky tam není co řešit,“ věří Švento, že se turecký záložník v české metropoli dobře aklimatizuje. Před soustředěním v Rakousku by se měl k týmu připojit také Portugalec Danny.

Účastník loňského mistrovství Evropy ve Francii se rovněž těší na start nového ročníku HET ligy. Kromě Slavie totiž zajímavě posílila také Sparta. „Jedna věc je to, kdo přijde, ale na druhé straně je to, jak bude celkově vypadat obraz hry a tabulka na konci ligy,“ přidal Švento zajímavou myšlenku.

Dušan Švento se podrobil operaci kolena
Dušan Švento se podrobil operaci kolena

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud