6. července 2017 • 19:45

Tlak ve Slavii cítím. Věřím, že uspějeme i v Lize mistrů, hlásí Danny

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek ráno se slávisté přesunuli na herní soustředění do Rakouska a na palubě autobusu nechyběl ani portugalský záložník Danny. Hvězdná posila ze Zenitu Petrohrad se na nové spoluhráče i působiště těší, ačkoliv ví, že ho čeká tvrdá práce. „Musím teď zabrat, protože jsem týden netrénoval,“ řekl v rozhovoru pro klubový web Slavie.



Příchod Dannyho do české ligy vzbudil velký ohlas. Svého času nejdražší hráč ruské ligy a kapitán Zenitu už nespadal do plánů ruského velkoklubu a zamířil na západ. „Chtěl jsem hrát vrcholový fotbal a Slavia mi to umožnila. Prezident i trenér udělali maximum, abych mohl přijít,“ přiznal ve svém prvním rozhovoru po příchodu do Edenu.

V rozhovoru pro klubový web Slavie připustil, že si uvědomuje důvěru klubu i fanoušků. „Tlak cítím, Česko je dobrá země i tým je dobrý. Doufám, že se Slavií získáme hodně trofejí.“

Účastník mistrovství světa v roce 2010 by měl diktovat hru sešívaných, ať už z pozice středního či krajního záložníka. „Přišel jsem, abych dělal svou práci. Kde nastoupím, to rozhodne trenér tak, aby to vyhovovalo týmu,“ uvedl Danny.

Když poprvé přišel do nové kabiny, začal s čistým stolem. „Osobně nikoho ze spoluhráčů neznám. Musím je poznat na soustředění, ale Slavia posílila a doufám, že budeme silný tým a uspějeme i v Lize mistrů.“

Ta je pro sešívané velkým cílem. Z finančního i prestižního hlediska. „Pro hráče je důležitá. V atmosféře Ligy mistrů se dobře hraje a myslím si, že to chtějí zažít všichni hráči,“ připustil muž, jenž má v milionářské soutěži na kontě 34 zápasů a sedm vstřelených gólů.

Neznámou je pro něj také Praha, ale ohlasy na ni dostal pozitivní. „Jsem tu poprvé, ale máme tady hodně přátel z Portugalska. Ptali jsme se na město, někteří už tu hráli a chválili si ho,“ řekl Danny.

Premiéru v sešívaném dresu by si mohl odbýt už v sobotu proti Krasnodaru, ale pravděpodobnější je, že naskočí proti West Bromwichi (12. července). V sestavě by pak neměl chybět při generálce proti Nice (16. července).

Posily Slavie: Co předvedl Ruslan Rotaň v utkání se Celtikem?
Video se připravuje ...

Posily Slavie: Co předvedl Halil Altintop v utkání se Celtikem?
Video se připravuje ...

Šilhavý po Celtiku: Hráči by se měli naučit základní pokyny česky
Video se připravuje ...

Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Majstrštyk mezi posilami? Danny do Slavie!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud