8. července 2017 • 09:18

Megapřestup Lukaka do United! Celá operace může vyjít až na tři miliardy

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Romelu Lukaku opouští Everton a přestoupí do Manchesteru United. Klub to dnes oznámil na svých sociálních sítích, belgického reprezentanta čeká v nejbližších hodinách zdravotní prohlídka. Hodnota celé transakce se může vyšplhat až ke 100 milionům liber (2,9 miliardy korun), jsou v ní zahrnuté také bonusy a návrat legendy United Wayna Rooneyho do Evertonu, kde na začátku kariéry působil.



Hotovo! Belgický útočník Romelu Lukaku si vybral Manchester United a dal mu přednost před last minute nabídkou z Chelsea. V útoku anglického velkoklubu by měl nahradit góly zraněného Zlatana Ibrahimovice, jemuž klub nenabídl prodloužení smlouvy.

Bývalý útočník Chelsea, West Bromwiche by mohl Manchester vyjít podle listu Guardian na necelé tři miliardy! Kromě základní ceny, která činí 75 milionů liber (2,175 miliardy korun), se mluví o dalších 15 milionech liber (435 milionů korun), které může Everton získat jako bonusy podle toho, jak se bude belgickému reprezentantovi na Old Trafford dařit.

Pokud budou vyplaceny, stal by se Lukaku dokonce nejdražším fotbalistou historie. V současnosti se v čele žebříčku drží s hodnotou 89 milionů liber Lukakův nový spoluhráč Paul Pogba.

V balíčku s Lukakem by měl být navíc zahrnutý návrat Wayna Rooneyho, jehož tržní hodnota činí 10 milionů liber (290 milionů korun). United jsou ale připravení svou legendu pustit jako volného hráče s tím, že by se také mohli podílet na jeho platu. Pokud se tak stane, do modrého dresu se Rooney vrátí po čtrnácti letech.

Ve hře byl už zmíněný Lukakův návrat do Chelsea, která sice dorovnala finanční nabídku, ale odmítla platit provizi pro hráčova agenta.  I to byl možná jeden z důvodů, proč si nakonec 24letý útočník vybral Old Trafford.

VIDEO: Paula Pogbu novinka od kamaráda Romela Lukaka potěšila

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud