Jan Podroužek
13. července 2017 • 04:30

Plzeň ničí zranění. Jak může Vrba poskládat sestavu pro boj o LM?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čert vzal, že příprava s Fürthem skončila potupným bůrem (1:5). To je snad to nejmenší. Viktoria Plzeň má daleko těžší hlavu z toho, že se jí během jednoho nešťastného úterý zdravotně zničilo pět hráčů, mezi nimi i lídři jako Roman Hubník nebo David Limberský. Oba mají vážná svalová zranění, která je dost možná připraví i o předkolo Ligy mistrů.



Trenérovi Pavlu Vrbovi stačila dvě slova, aby všechno přesně vystihl. „Den blbec,“ postěžoval si. Dostat od druholigového německého Fürthu pět gólů v přípravě a navíc přijít o pět důležitých hráčů kádru, to je opravdu více než nepříjemné. Tím spíš, co pak odhalila jednotlivá vyšetření…

Nejlíp se z toho vykroutili krajní obránci Radim Řezník a Aleš Matějů, kteří mají prý jen drobné šrámy a brzy se zapojí zpátky do přípravného drilu.

Teď ovšem přicházejí hrůzy. Vůbec nejhůř je na tom levý záložník Jan Kovařík. Vyšetření u něj odhalilo zlomeninu kotníku. Další dva postižení jsou asi nejcitelnější ztrátou pro plzeňskou sestavu. Šéf obrany Roman Hubník a levý bek David Limberský.

„Vyšetření odhalila vážná svalová zranění, která si vyžádají delší čas na léčení,“ sdělil Šádek. Víc dobu, po kterou oba mohou chybět, nerozváděl, nicméně je velmi pravděpodobné, že třetí předkolo Ligy mistrů nestihnou. Do něj totiž Viktoria vstupuje za necelé dva týdny a odveta je o týden později.

Co ovšem už tak pekelnou situaci ještě zhoršuje, je fakt, že kvůli kartám z Evropské ligy nemůže do prvního zápasu třetího předkola Ligy mistrů nastoupit ani další stoper Lukáš Hejda, a delší zranění teď trápí i brankářskou jedničku Matúše Kozáčika, za něhož ovšem klub přivedl jako náhradu příbramského Aleše Hrušku.

Jak by mohla vypadat sestava Viktorie na první zápas 3. předkola LM
  Hruška  
Petržela Řezník Hájek Matějů
  Živulič Hrošovský  
Kopic Kolář Pilař
  Řezníček  
Absence: Kozáčik, Hubník, Limberský, Kovařík (zranění), Hejda (karty)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud