14. července 2017 • 15:39

Šádek o zraněních: Nepanikařili jsme! Objasnil nákup Havla a odchod Janži

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou ránu v přípravě nikdo nečekal. V Plzni se zařadilo pět zraněných hráčů během jednoho dne na soustředění v Rakousku. Generální manažer jednoho z českých zástupců v předkole Ligy mistrů Adolf Šádek ale popírá, že by ve Viktorii zavládla panika. „Chápu naše fanoušky, kteří byli možná vystrašení, ale chtěl bych je tímto uklidnit,“ vzkázal na oficiálních stránkách klubu ještě předtím, než los přisoudil Viktorii v 3. předkole Ligy mistrů rumunské FCSB, známé dřív jako Steaua Bukurešť.



Nejvíc bolestivá je ztráta letitých opor z plzeňské obrany Romana Hubníka a Davida Limberského . Po přípravném zápase s Fürthem (1:5) skončili na marodce s nečitelnými svalovými zraněními. K tomu se na tréninku zranil Aleš Matějů a Jan Kovařík, který musel podstoupit operaci, fit není ani Radim Řezník . „První okamžik je vždy velmi nepříjemný. Nemáte přesné informace a musíte čekat na výsledky vyšetření. Nijak jsme ale nepanikařili, musíte zachovat chladnou hlavu a vše si pečlivě vyhodnotit,“ popsal Šádek reakci plzeňského vedení.

Ve Štruncových sadech začali pracovat na tom, jak se vyrovnat s neplánovanými ztrátami. Jako první posilu přivedli obránce Milana Havla z Bohemians. Reprezentanta do 21 let měli podle Šádka v hledáčku už delší dobu, aktuální situace donutila Viktorii jednat rychleji. „Hráče jsme sledovali dlouhodobě a líbil se nám. Aktuální situace však samozřejmě naše úsilí o jeho získání urychlila,“ vysvětlil Šádek.

Zastavit v krizové situaci však nešlo odchod slovinského obránce Erika Janžy, který zamířil hostovat na Kypr. „Hráč do nového působiště už odletěl. Pro žádnou ze zainteresovaných stran by v tu chvíli nebylo dobré, kdyby se dohody rušily. Zranění navíc přišla ve chvíli, kdy jsme byli prakticky na všem domluveni a chyběl už jen podpis smlouvy,“ prohlásil plzeňský funkcionář.

Ani poslední události Šádka před startem sezony neznervóznily. „Není k tomu důvod. Mužstvo se pod vedením Pavla Vrby pečlivě připravuje a na všech vidím obrovskou chuť a nasazení, což prokázal vlastně i souboj na tréninku, při němž se dva kluci zranili. Jede se naplno,“ vzkázal.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud