15. července 2017 • 10:19

Janko proti Blackburnu řádil. První gól, patička i čestné gesto

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl hodně vidět. A nejen proto, že měří 196 centimetrů. Útočník Sparty Marc Janko předvedl v přípravě proti Blackburnu své silné stránky. Vyhrával souboje a ve vápně soupeře byl velmi nebezpečný. To korunoval svou první trefou v rudém dresu. „Pocit, když dáš svůj první gól za Spartu, je úžasný. I když je to vlastně jen v přípravě, takže se to nepočítá,“ vyprávěl pro oficiální web Sparty po zápase, který Sparta jeho gólem vyhrála 1:0.



Už proti Ingolstadtu, kde dostal Janko v přípravě poprvé šanci, ukázal své přednosti. Důraznou hlavičkou sice brankáře nepřekonal, ale dorážející Ondřej Zahustel už ano. Rakušan dokázal, že vyhrát s ním souboj je nadmíru těžké.

To platilo i v duelu proti Blackburnu, kde startoval poprvé v základní sestavě. Hned po několika minutách odstavil stopera soupeře, míč propadl a útočník David Lafata v úniku nebezpečně vypálil.

To byl nicméně jeden z mála případů, kdy v prvním poločase zafungovala spolupráce dvojice útočníků Janko - Lafata. Jinak se totiž moc do hry nedostali. „První poločas jsme nehráli moc organizovaně a nadělali si tím problémy,“ přiznal rakouský útočník.

Ve druhé půli se Lafata posunul na podhrot a Sparta hlavně zlepšila kombinaci. I proto se dostal také hrotový útočník Janko více do hry. A tak přišla 50. minuta, dobrý centr Michala Kadlece a osamocený forvard pohotově zakončil. 1:0.

„Michal Kadlec si naběhl do dobré pozice, zachoval si přehled o celé situaci a ten centr z voleje byl parádní. Pak už to bylo snadné,“ zůstal i přes svůj první zásah v dresu Sparty Janko skromný.

Útočník Sparty Marc Janko nastoupil proti Blackburnu s kapitánskou páskou
Útočník Sparty Marc Janko nastoupil proti Blackburnu s kapitánskou páskou

Netrvalo dlouho a mohlo to být 2:0. Nebo spíše mělo. Janko si ve vápně soupeře výborně poradil s obráncem a předložil míč parádně pod sebe Lafatovi. Ten mířil do protipohybu brankáře, ale ten dokázal balon vykopnout.

Janko ale nepolevoval. Po pěkné akci, kterou načal chytrou přihrávkou Srdjan Plavšič, zakončoval nebezpečně patičkou. Tentokrát ale brankář Blackburnu lapil. I tak šlo o hezký moment.

A o chvíli později přišel další, tentokrát ne úplně fotbalový. Rozhodčí totiž po souboji Janka s bránícím hráčem ukázal na rohový praporek, ale rakouský střelec hbitě přiznal, že se má kopat od branky. Sudí tak své rozhodnutí upravil.

Janko každopádně výhru ani svůj výkon nijak nepřeceňoval. „V přípravě jsou výsledky hezké, ale vůbec nic neznamenají. Náš hlavní cíl v přípravě byl a stále je se sehrát se spoluhráči, pochopit taktiku našeho trenéra. To je hodně práce, takže výhru nebo remízu vůbec neřeším,“ tvrdil.

Vytáhlý útočník rovněž přiznal, že se ještě necítí ve stoprocentní kondici. „Musel jsem kluky dohánět a stejně mám ještě pocit, že pořád nejsem tam, kde bych chtěl být. Dnes už jsem se prvních 70 minut cítil dobře, což je super,“ doplnil Janko.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud