17. července 2017 • 04:59

Co ukázala Slavia? Rozdílový Danny, uragán Van Buren, Altintop se hledá

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Vysoká výhra nad Nice. Jak se při ní předvedli hráči Slavie?Vysoká výhra nad Nice. Jak se při ní předvedli hráči Slavie?FOTO: Koláž iSport.cz

    Takhle by to určitě šlo. Fotbalisté Slavie mají za sebou parádní generálku na novou sezonu, Nice porazili 4:1. O místo na slunci se jednoznačně přihlásil hlavně Nizozemec Mick van Buren, který oslnil výkonem ve druhém poločase. Nebyl ale jediný, kdo zanechal vynikající dojem. Ještě ale ne všechno bylo perfektní. A to se týká hlavně výkonu některých středních záložníků v čele s tahounem z minulé sezony Josefem Hušbauerem. Kdo nejvíce zazářil a kdo naopak musí přidat?

  • Danny? Největší trefa mezi posilami

    Nová posila Danny se poprvé ukázal fanouškům Slavie v EdenuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Trenér Jaroslav Šilhavý o něm mluvil jako o rozdílovém hráči a vystihl to přesně. Portugalec se poprvé předvedl v Edenu a fanouškům ukázal skvělé fotbalové myšlení, nejednou v zápase s Nice překvapil zajímavým řešením situace. Míč ho poslouchá na slovo. Ve druhém poločase mu nicméně trochu došla šťáva a na jeho poměry dost kazil. „Snažím se každým zápasem zlepšovat,“ tvrdil Danny. Celkově i přes horší druhou půli ukázal, že by mohl být z letních posil „sešívaných“ největším triumfem.

  • Uragán Van Buren

     

    Mick van Buren (uprostřed) byl ústřední postavou slávistické výhry nad NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Není to moc dlouho, co se spekulovalo o tom, že Van Buren odejde na hostování do Liberce, protože ve Slavii nedostával tolik prostoru. Jenže teď je všechno jinak. Van Buren nastoupil do druhého poločasu proti Nice jako uragán a byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Svojí bojovností a rychlostí zařídil dva góly pro Milana Škodu, dvakrát ukázal i klid v koncovce a sám upravil výsledek na konečných 4:1. Tím strhnul celý Eden, který hodně hlasitě vyvolával jeho jméno. „Byl to můj nejlepší výkon ve Slavii, jsem šťastný,“ zářil po utkání.

    Slavia - Nice: Výborný Van Buren se prosadil i střelecky a je to 3:1
    Video se připravuje ...

  • Škoda působil svěže

    Škoda: Mick van Buren byl dneska famózní
    Video se připravuje ...

    Milan Škoda je prostě střelec z povolání, a to potvrdil i proti francouzskému soupeři. Útočník Slavie se nejdříve odhodlaně postavil k penaltě a v úvodu druhého poločasu vyrovnal. Po skvělé akci Van Burena dokonce během dvou minut stav utkání pohotovou střelou z voleje otočil. I v jiných momentech působil svěžím dojmem. Když se nedařila kombinace, spoluhráči si pomohli nákopem na urostlého forvarda, který tvrdé souboje vyhrával a míč mnohokrát udržel či přesně sklepl. Hodně si rozuměl s Dannym, který se stahoval do jeho blízkosti.

  • Altintop se ještě hledá

    Halil Altintop v zápase proti NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Česká štace ostříleného borce z německé bundesligy zatím nemá ten nejlepší začátek. Zkušenému záložníkovi to nelepí. V generálce se dostal na hřiště až ve druhém poločase a potvrdil nevalné výkony z předešlých přátelský zápasů. Jeho přihrávky jsou až příliš často nepřesné, míč mu v některých situacích spíš překáží. Boduje zarputilostí, ale Slavie si od něj slibuje určitě víc.

  • Rotaň tentokrát nevýrazný

    Šilhavý: Věřím, že se budeme ještě zlepšovat
    Video se připravuje ...

    Trenér Šilhavý dal ukrajinskému veteránovi šanci v základní jedenáctce. V prvním poločase nebyl příliš vidět, na svůj standard měl až příliš málo míč na kopačkách. Nemohl tak ukázat své rozehrávačské přednosti. Nezklamal, ale pro prosazení se v nadupaném středu zálohy bude muset ukázat víc.

  • Hušbauerovi chybí klid

    Josef Hušbauer v souboji o míč v přípravném zápase proti NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Trenérský štáb mu po fantastické mistrovské sezoně věří. Jenže v přípravě není zrovna ve své kůži. Stagnující formu potvrdil i v posledním zápase před bojem o LM. I on má problém s přesností svých pasů, v zápase s Nice zabrzdil několik nadějně vypadajících akcí. Jakoby by mu po příchodu hvězdných spoluhráčů chyběl klid.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud