17. července 2017 • 14:50

Lov v Neapoli nevyšel. Sparta láká mistra Afriky z francouzské ligy

Autor: dvo, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta zřejmě našla posilu na pozici defenzivního štíta. Střed pole by měl i kvůli zranění Lukáše Váchy vyztužit kamerunský záložník Georges Mandjeck. Jako první o tom informoval prestižní francouzský deník L´Equipe a podle informací iSport.cz není k jeho přesunu z FC Méty na Letnou daleko. Kromě toho na veřejnost prosákla i informace, že by Sparta ráda získala z Neapole italského reprezentanta Emanueleho Giaccheriniho, který by byl schopen nastoupit na kraji či ve středu zálohy.



"S vedením jsme dohodnuti, že budeme kvůli zranění Lukáše Váchy hledat středního záložníka na pozici „šestky“, protože proti Blackburnu nebylo Váchu s Marečkem lehké nahradit. Tímto transferem bude tým kompletní,“ uvedl trenér Andrea Stramaccioni pro klubový web po výhře nad anglickým celkem.

A vedení Pražanů se začalo činit. Srbská média psala o tom, že Sparta měla poslat nabídku za Mitchella Donalda z CZ Bělehrad. Kromě něho byli v hledáčku další tři kandidáti.

Podle informací iSport.cz jsou nyní ale „rudí“ nakloněni k 28letému reprezentantovi Kamerunu Georgesovi Mandjeckovi z FC Méty. Jeho výhodou je univerzálnost. V případě nouze může nastoupit i na pozici stopera.

Kamerunský fotbalista Georges Mandjeck je v hledáčku Sparty
Kamerunský fotbalista Georges Mandjeck je v hledáčku Sparty

Podle francouzského deníku L´Equipe měli Pražané poslat i oficiální nabídku. Specializovaný server Transfermarkt.com jeho tržní hodnotu uvádí jako 1,25 milionů eur (cca 32,6 milionů korun).

Letos v zimě Mandjeck společně s Michaelem Ngdaeem, který hájí barvy Slavie, triumfoval na Poháru afrických národů. V minulosti oblékal dres například Stuttgartu, Kaiserslauternu, Rennes či Auxerre. Po krátké anabázi v Turecku se znovu vrátil do Francie, kde se stal důležitým členem základní sestavy Mét.

Výstražným bodem však zůstává statistický fakt, že defenziva 14. celku uplynulého ročníku Ligue 1 byla vůbec nejhorší - inkasovala 72 branek.

Na veřejnost prosáklo i jméno italského reprezentanta a hráče Neapole Emanueleho Giaccheriniho, který však nepatří mezi kandidáty na pozici defenzivního štítu. Jenže jednání o jeho příchodu nedopadla.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud