Jonáš Bartoš
19. července 2017 • 04:55

Sestava Plzně? Hájek šéfem, Hruška lepší v rozehrávce. Kolář na hřiště

Vstoupit do diskuse
0
  • Zeď složená z plzeňských hráčů se snaží zablokovat přímý kop Étienna CapouehoZeď složená z plzeňských hráčů se snaží zablokovat přímý kop Étienna CapouehoFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    PŘÍMO Z RAKOUSKA | Trenér Pavel Vrba pochopitelně zůstává tajemný, odmítá odhalit rýsující se plány pro vstup do sezony. Úterní generálka Viktorie Plzeň s anglickým Watfordem (0:1) nicméně napověděla o tom, kdo si o západočeskou sestavu řekl víc a kdo naopak méně. Nabízíme hodnocení iSport.cz podle jednotlivých řad od brankáře až po hrotového útočníka. 

  • GÓLMAN

    Gólman Aleš Hruška se stal další posilou Viktorie PlzeňFoto fcviktoria.cz

    Adepti na post jedničky místo zraněného Matúše Kozáčika si porci v utkání s Watfordem rozdělili. Petr Bolek odchytal první poločas, branku nedostal. Hlavní úkol tedy splnil, nicméně v jeho výkonu se dají najít mezery. Především při práci nohama. Několikrát příliš váhal s rozehrávkou, kvůli dotírajícím hráčům Watfordu byl pak nucený balon nakopnout dopředu vzduchem. Tím trpělo plzeňské zakládání útoku, na což si trenér Vrba obzvlášť potrpí. Aleš Hruška předvedl jeden těžký zákrok, v distribuci balonů byl o poznání přesnější, než jeho konkurent.

    SESTŘIH: Plzeň - Watford 0:1. Prohra v generálce s týmem z Premier League
    Video se připravuje ...

  • OBRANA

    Plzeňský stoper Tomáš Hájek v utkání s KišiněvemFoto Michal Beránek Sport

    Vrba vyzkoušel stoperskou dvojici Hájek, Řezník , která z důvodu vypadnutí tradiční dvojky Hubník (svalové zranění), Hejda (karetní trest pro první duel 3. předkola LM s rumunskou FCSB) pravděpodobně odstartuje sezonu. Suverénně si počínal především Tomáš Hájek. Šla přes něj většina rozehrávek, precizní levačkou téměř nekazil. Vyhrával souboje, věřil si. Tam musí být plzeňští trenéři spokojení. Svůj part zvládl i Radim Řezník, jinak krajní obránce.

    Aleš Matějů nechával na své pravé straně v úvodu příliš prostoru, start mu vůbec nevyšel. Mladík Isaac Success s ním povážlivě cvičil a řádně zatápěl celé plzeňské defenzivě. Pak svůj výkon vylepšil a slušně podporoval plzeňskou ofenzivu. Nicméně nová posila Milan Havel, který po rychlém transferu z Bohemians funguje u týmu teprve týden, na levém kraji hřiště operoval mnohem jistěji. „Úžasné, jak to zvládnul,“ chválil po utkání Vrba. 

    Máme na to, abychom přes Bukurešť postoupili, hecuje Matějů
    Video se připravuje ...

  • ZÁLOHA

    Patrik Hrošovský ve třetím předkole Ligy mistrů proti KarabachuFoto Michal Beránek (Sport)

    Živulič s Hrošovským svůj part uprostřed hřiště zvládli. Slovenský reprezentant navlékl kapitánskou pásku a rázně dirigoval plzeňskou hru. Přesně rozděloval balony, přenášel míče, pokrýval velký prostor. Zdatně mu sekundoval důrazný Živulič, muž především na černou práci v osobních soubojích. Na levé straně potvrdil svůj nadstandard Václav Pilař . Připravil několik nebezpečných akcí, rozuměl si s novou posilou Milanem Havlem. Velmi dobře zahrál i Daniel Kolář  pod hrotem. Často se nabízel, podržel balon, přesně rozehrál a dostával svůj tým do nebezpečných akcí.Je znát, že po návratu do Plzně má chuť a je na sezonu řádně nachystaný.

    A co minusy? Dozadu musí přidat Milan Petržela, kde ve spolupráci s Matějů nechával často velké mezery. Plzeňský rychlík se sice dostával k ofenzivním výpadům, nicméně jeho nápadům scházela kýžená přesnost. Přesto ve srovnání s Janem Kopicem, který odehrál druhý poločas, vychází zatím jako mírný vítěz. Ve druhém poločase zálohu prostřídali Hořava, Bakoš, Ivanschitz i Zeman . Do té doby kompaktní hra se ale Plzni po hráčských výměnách citelně rozpadla. Ani jeden ze jmenovaných si výkonem o základ příliš neřekl.

    Vrba o posilách pražských "S": Je to jejich věc. Věřím, že je potrápíme
    Video se připravuje ...

  • ÚTOK

    Michael Krmenčík se drží za hlavu po neproměněné šanci Plzně v zápase proti WatforduFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V generálce byl plzeňskou jedničkou Michael Krmenčík, reprezentant a nejlepší klubový kanonýr minulé sezony. A své kvality proti Watfordu předvedl. Vepředu dřel jako mezek, neúnavně napadal urostlé stopery anglického týmu a vybojoval hodně balonů. Jeho největší příležitost v prvním poločase po pěkném průniku Matějů a následné zpětné přihrávce skončila na tyči. Po přestávce se do hry dostala letní posila Jakub Řezníček, aktivní jako jeho předchůdce ale zdaleka nebyl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud