23. července 2017 • 04:25

Horváth: Přestupy Plzně nejsou retro. Množství posil ve Spartě bych se bál

Autor: iSport.cz, Simona Kubišová
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou výzvu má před sebou Pavel Horváth. Bývalý kapitán Viktorie Plzeň se ujal druholigového Baníku Sokolov, se kterým v sobotu úspěšně vstoupil do MOL Cupu výhrou 7:0 na hřišti Loun. Dvaačtyřicetiletý kouč ale nadále sleduje počínání svého bývalého zaměstnavatele, kterému v boji proti mocně posíleným pražským "S" věří.



Plzeň má za sebou ne zrovna povedenou přípravu, na soustředění v Rakousku prohrála s Fürthem, Wolverhamptonem i Watfordem. Horváth tomu ale velkou důležitost nepřisuzuje. "Plzeň prověří až soutěž. Čekají je samozřejmě těžké zápasy v předkole, ale věřím, že to mužstvo je natolik silné, aby se s tím vyrovnalo," řekl po vítězném utkání. Věří, že Viktoria je schopná přejít přes rumunský tým FCSB až do základní skupiny Ligy mistrů.

Horváthovi neuniká mohutné posilování Slavie a Sparty, na nové hvězdy ligy se těší jako fanoušek. Zároveň ale věří, že vicemistr v takové konkurenci obstojí. "Plzeň posilovala celkem logicky, na logických místech, ale bude záležet na tom, jak se to projeví v soutěžích," řekl a dodal, že přestupy Viktorie nepovažuje za "retro," jak jsou často označovány.

Velký počet transferů může být i na škodu, jak Horváth upozorňuje v případě sparťanského kouče Andrey Stramaccioniho, který si přivedl početný realizační tým a hned deset posil. "Široký realizační tým z pohledu trenéra chápu, pokud je na to zvyklý. Na druhou stranu bych měl trochu strach z toho, že by se v mužstvu mělo objevit sedm nových hráčů, které musím zabudovat do týmu. To je pod tlakem hrozně těžké," řekl pětinásobný ligový šampion.

Pavel Horváth, trenér Baníku SokolovFoto Pavel Mazáč (Sport)

Horváthova soutěžní premiéra: jasná výhra i záchvat smíchu u lavičky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud