24. července 2017 • 04:55

Účet za posily Sparty, Slavie a Plzně: 580 milionů! Kdo bere nejvíc?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět set osmdesát milionů korun, to je podle analýzy deníku Sport zatímní účet za letní posilování Sparty, Slavie a Plzně. Ta cifra zní neuvěřitelně, že? Tak si ji pro jistotu ještě jednou zopakujme – tři největší české kluby při stavbě kádrů na blížící se sezonu už utratily celkem 580 milionů korun, tedy částku, která nemá v historii tuzemského fotbalu obdoby. A navíc to ještě zřejmě není konečné číslo.



Důvodů finančního běsnění velké české trojky je několik, nicméně nade všemi ční fakt, že vítěz příštího ročníku HET ligy postoupí s největší pravděpodobností přímo do Champions League, což znamená jistý příjem 325 milionů korun.

To je vidina, kvůli které se v Edenu, na Letné a ve Štruncových sadech odvázali při přestupech především. A pozor – nejde jen o klasické odstupné, zejména v případě volných hráčů představují vysoké částky i podpisové bonusy pro posily, jejich základní plat a také provize agentů.

Největší částku vynaložila Sparta, která do nových hráčů nalila přes 350 milionů korun. Letenští mají zároveň v kádru nejlépe placeného hráče v lize.  Turecký obránce Semih Kaya si podle zdrojů Sportu měsíčně přijde na 3,7 milionů korun a jeho podpisový bonus činil 13 milionů.

Jakou výplatu budou dostávat hvězdné posily? Kolik za jednotlivé hráče utratila Slavia a Viktoria Plzeň? Jak se na manévry s posilami dívá Vlastimil Košťál? To vše čtěte v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi a archiv vydání novin najdete ZDE.

Titulní strana deníku Sport 24. červenceFoto Sport

Horváth: Přestupy Plzně nejsou retro. Množství posil ve Spartě bych se bál
Video se připravuje ...

Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud