2. srpna 2017 • 05:00

Miliony z LM? Slavii může pomoci hladový Altintop, Plzni zase Krmenčík

Autor: jon, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Klíčové zápasy pro Slavii a Plzeň. Pomůžou Altintop a Krmenčík?Klíčové zápasy pro Slavii a Plzeň. Pomůžou Altintop a Krmenčík?FOTO: sport

    Fotbalisté Slavie a Plzně se probudili možná do nejdůležitějšího dne odstartované sezony. České kluby se pokusí postoupit z 3. předkola Ligy mistrů. Případný posun do play off garantuje zisk minimálně 150 milionů korun a jistou účast nejméně v Evropské lize. Na jaké hráče budou oba týmy v zápasech v BATE (19:00) a s FCSB (20:15) spoléhat? A kdo může být překvapivým žolíkem?

    Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

  • Milan Škoda

    Milan Škoda penaltu s přehledem proměnilFoto Michal Beránek / Sport

    Kdo jiný než elitní slávistický kanonýr by měl postup zařídit? Milan Škoda potvrdil na začátku sezony dobrou formu, proti BATE Borisovu patřil mezi nejlepší hráče, navíc bezpečně proměnil penaltu. Proti Teplicím zůstal jen na lavičce a týmu hodně chyběl.

    Vytáhlý útočník dokáže podržet míče, ochotně podstupuje tvrdé souboje s obránci soupeře a navíc je velmi nebezpečný v jeho pokutovém území. Právě na Škodu se bude Slavia v ofenzivě nejvíce spoléhat.

  • Josef Hušbauer

    Josef Hušbauer rozhodl svým gólem o postupu Slavie přes Rio AveFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Přestože mohl zůstat díky letnímu velkolepému posilování o ofenzivní hvězdy trochu ve stínu, v prvním utkání s BATE ukázal svou důležitost. Hušbauer byl možná vůbec nejlepším hráčem na hřišti, neúnavně pomáhal s rozehrávkou a dostal se také do zakončení.

    Jednou dokonce orazítkoval ranou břevno a tyč. V závěru zase vybídl ke skórování Škodu. Zatímco Ruslan Rotaň ho spíše jistil, Hušbauer na sebe vzal roli tvůrce a motoru zálohy. Na tom by se nemělo nic měnit.

  • Halil Altintop

    Halil Altintop při svém prvním startu za SlaviiFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Jeho angažmá ve Slavii neodstartovalo ideálně. V přípravě se mu nedařilo a trápil se i v ligovém utkání proti Teplicím. To sice penaltou rozhodl, pak byl ale nevýrazný. Proto začne s největší pravděpodobností na půdě BATE na lavičce, a pokud půjde vše podle plánů, do hry se ani nemusí podívat.

    Na druhou stranu, pokud by se Slavii nedařilo a třeba prohrávala, může do hry vtrhnout. Motivaci musí mít Altintop po velké kritice obrovskou a se svými zkušenostmi by mohl hru zvednout.

  • Michael Krmenčík

    Michael Krmenčík řídil zápas Plzně s DuklouFoto Pavel Mazáč (Sport)

    24letý forvard koketoval se zahraničními nabídkami, sám trenér Vrba při zahájení přípravy poznamenal, že neví, jestli s důrazným forvardem může počítat. Plzeňské vedení ale nakonec Krmenčíka udrželo a ten se odvděčuje parádními výkony.

    Hrotový útočník skóroval v prvním zápase v Rumunsku i na úvod ligy proti Dukle, kde se výrazně podílel na čtyřgólové demolici. Reprezentační forvard nabral skvělou formu a trenér Vrba na něj určitě bude spoléhat i v domácí odvetě.

  • Lukáš Hejda

    Lukáš Hejda v dresu PlzněFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Plzni na duel v Rumunsku vypadli tři stopeři, Lukáš Hejda kvůli kartám, Do odvety ale už je nachystaný a měl by si stoupnout do dvojice s Tomášem Hájkem. Hejda je pro Plzeň mimořádně důležitý – jistý v defenzivě, dostatečně rychlý, sebevědomý při rozehrávce, při ofenzivních standardních situacích navíc dokáže dávat dost gólů. Vypracoval se do pozice velké osobnosti, na které plzeňská hra hodně stojí.

  • Jan Kopic

    Plzeňský Jan Kopic v souboji s Jakubem Podaným z DuklyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Někdy budí Kopicovy výkony rozpaky, nicméně teď se krajní záložník, který o místo v sestavě bojuje především s Milanem Petrželou, nachází v období, kdy mu hra hodně chutná. V Bukurešti jeden gól připravil a druhý sám vstřelil, dařilo se mu i s Duklou. Může být překvapivým elementem v sestavě, který výsledek dvojutkání nakloní na plzeňskou stranu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud