1. srpna 2017 • 20:40

Lepší letět do Borisova, než jezdit po D1, smál se Jugas. Sní o Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stopera Jakuba Jugase čeká první venkovní utkání v evropských pohárech v kariéře, nervozitu ale před středeční odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Borisova necítí. Letní posila slávistických fotbalistů věří, že Pražané v Bělorusku dají co nejdříve ze své první šance gól a stvrdí postup po domácí výhře 1:0.



"Těším se dost. Velkou nervozitou nějak netrpím, jen lehkou. Spíš až trošku před zápasem, ale to opadne hned na hřišti. Řadím tohle utkání zatím k mým největším, ale myslím, že ty velké zápasy teprve přijdou," řekl Jugas novinářům při své první pohárové cestě k venkovnímu utkání.

"Cestování mi vůbec nevadí, jsem nacestovaný ze Zlína. Jezdili jsme autobusem po D1, takže lepší letět než jet," usmál se pětadvacetiletý stoper. "Nejraději bych letěl do Madridu na Real v základní skupině, to by byl sen," dodal.

Po svém letním příchodu do Slavie jako jeden z mála nastoupil v obou dosavadních soutěžních zápasech - v úvodním duelu s Borisovem i o víkendu v lize s Teplicemi pomohl k čistému kontu a dvěma výhrám 1:0.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Teplice 1:0. Mistr začal výhrou, Altintop se trefil z penalty
Video se připravuje ...

Jugas: Snad jsem trenéra přesvědčil

"Přicházel jsem s nějakými ambicemi, doufal jsem v základ, naštěstí se to povedlo. Ale pořád je to začátek a můžeme to hodnotit až po sezoně," uvedl Jugas. "Ale dvě čistá konta, to je naprosto ideální. Když se vrátíme s čistým kontem i teď, bude to super," doplnil.

Ani v Borisově by neměl chybět v základní sestavě. "Trenérovi do hlavy nevidím, ale doufám, že jsem ho přesvědčil, že bych mohl nastoupit. Myslím, že ty výkony nebyly úplně špatné, hlavně, že se to zvládlo výsledkově," podotkl Jugas.

Klíčové podle něj bude, aby dali Pražané v odvetě rychle gól. "Borisov určitě bude chtít dát gól, což pro nás může být dobře, že tam budou okénka vzadu. Musíme toho využít hned, co nejdřív dát z první šance gól a potom už dokážeme ohlídat výsledek," prohlásil Jugas.

Pokud Pražané postoupí, zajistí si podzim v pohárech a minimálně skupinu Evropské ligy. "Je to určitě klíčový duel, co se týče pohárů. Takže ten tlak je, ale jsme profesionálové, abychom to zvládli," dodal.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud