3. srpna 2017 • 13:40

Jdeme vyplatit Neymara. Právníci přinesli miliardy, La Liga je odmítla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení španělské ligy odmítlo přijmout platbu rekordních 222 milionů eur (5,77 miliardy korun) za přestup brazilského útočníka Neymara z Barcelony do Paris St. Germain. Konkrétní důvod zatím neuvedlo, šéf soutěže Javier Trebas však nedávno prohlásil, že transfer by mohl porušit pravidla finanční fair play UEFA.



Podle nich by neměly výdaje klubů překročit 70 procent příjmů, ale podle agentury Reuters nemá evropská fotbalová unie v úmyslu Neymarovu transferu předem zabránit. Deník Marca navíc informoval o tom, že vedení španělských profesionálních soutěží nemá pravomoc přestup zastavit, protože částka může být zaplacena přímo klubu a ne přes prostředníka.

Neymar se loučí s Barcelonou! Podívejte se na jeho nejhezčí akce z minulé sezony
Video se připravuje ...

Aktivování výstupní klauzule ve Španělsku funguje jinak než jinde v Evropě - hráč se tam totiž musí vykoupit ze služeb klubu sám. Proto dnes přišli do kanceláří La Ligy Neymarovi právníci, údajně spolu se zástupci PSG, aby tam složili požadovaných 222 milionů eur. Teprve potom by je vedení ligy poslalo Barceloně. Šéfové La Ligy ale deposit odmítli přijmout.

O Neymarově odchodu z Barcelony informoval klub i hráčův agent ve středu s tím, že Paris St. Germain zaplatí výstupní klauzuli 222 milionů eur. Přestup brazilského reprezentanta by tak více než zdvojnásobil dosavadní rekord, jenž patří záložníkovi Paulu Pogbovi. Za něj Manchester United zaplatil Juventusu 105 milionů.

Neymar dorazil do tréninkového centra Barcelony ve svém modrém sporťáku jen proto, aby oznámil spoluhráčům, že chce odejít
Neymar dorazil do tréninkového centra Barcelony ve svém modrém sporťáku jen proto, aby oznámil spoluhráčům, že chce odejít

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud