3. srpna 2017 • 20:50

Sparta - CZ Bělehrad 0:1. Bída a konec v pohárech, šance přišly s Rosickým

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta bude v začínající sezoně bez evropských pohárů. Na Letné prohrála v odvetě 3. předkola Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad 0:1, po prohře 0:2 v Bělehradě končí v pohárové Evropě. Náznak zlepšení přišel až ve druhém poločase, kdy domácí ožili s příchodem Tomáše Rosického. Žádná ze šancí ale neskončila gólem. Pro letenský celek je to nejhorší výsledek na evropské scéně od ostudy se švédským Häckenem v roce 2013.



Sparta se z úvodního fiaska v Bělehradě příliš nepoučila a už ve čtvrté minutě mohla inkasovat po podobném zaváhání, jaké předvedla u prvního gólu v Srbsku. Po rychlé rozehrávce hostů se dostal za obranu Boakye, ale brankáře Dúbravku tentokrát neprostřelil.

Vzápětí po dlouhém nákopu pálil ghanský útočník těsně vedle. Dlouho ho to mrzet nemuselo, protože v 19. minutě utekl po pravé straně Srnič a centrem po zemi našel Boakyeho před prázdnou brankou. Ve 38. minutě mohlo být pro Spartu ještě hůř. Jovičič šel sám na Dúbravku, ale ani netrefil branku.

Rosický: Když Sparta není v Evropě, ztrácí prestiž
Video se připravuje ...

Nic to však nezměnilo na tom, že Crvena Zvezda s ohledem na dění na trávníku mohla pomalu přemýšlet o pátečním losu závěrečného předkola. Sparta šla do kabin za bouřlivého pískotu letenského stadionu a s vědomím, že postup by jí zařídil pouze zázrak v podobě čtyř gólů a žádné inkasované branky.

Sparťanské opory David Lafata a Tomáš Rosický, kteří v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti CZ Bělehrad přinesli značné oživení
Sparťanské opory David Lafata a Tomáš Rosický, kteří v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti CZ Bělehrad přinesli značné oživení

Domácí ožili po příchodu Rosického v 66. minutě a dokonce si vypracovali i několik velkých šancí. Ben Chaim však křížnou střelou trefil tyč a vzápětí mířil Lafata do břevna. Sparťanský kanonýr navíc v závěru spálil dvě další obrovské šance. Nejprve ho vychytal Borjan a poté mu v dorážce do prázdné branky zabránil pohotový skluz jednoho z obránců.

Zahozené šance už jen podtrhly skutečnost, že novou éru Sparty po příchodu italského trenéra Stramaccioniho a deseti nových hráčů provází velké rozpaky. Letenský celek ze tří dosavadních soutěžních utkání dvě prohrál a jednou remizoval.

V pohárech zaznamenal nejhorší výsledek od nečekaného vyřazení ve druhém předkole Evropské ligy s Häckenem v roce 2013. V následujících třech sezonách Sparta dokázala vždy postoupit minimálně do základní skupiny Evropské ligy. V minulém ročníku došla do druhého kola, před tím dokonce až do čtvrtfinále.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Frýdek: Ještě se neznáme, ale už bychom měli. Jsme spolu měsíc
Video se připravuje ...

Janko: Že fanoušci pískali? Bylo jich pár, ne celý stadion
Video se připravuje ...

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Crvena Zvezda Bělehrad 0:1 (0:1)

Branka: 19. Boakye. Rozhodčí: Chapron - Haquette, Viala (všichni Fr.). ŽK: Mandjeck - Borjan, Boakye. Diváci: 16.808. První zápas 0:2, postoupila Crvena Zvezda.

Sparta: Dúbravka - Karavajev, Štetina, Mareček, M. Kadlec - V. Kadlec (46. Ben Chaim), Mavuba (66. Rosický), Plavšič, Mandjeck, Frýdek - Janko (61. Lafata). Trenér: Stramaccioni.
Crvena Zvezda: Borjan - Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič - Milič (90. Gobeljič), Jovičič, Kanga, Donald, Srnič (70. Radonjič) - Boakye (79. Pešič). Trenér: Milojevič.

Klíčové momenty utkání

Sparta - Crvena zvezda: Lafatovu střelu vytáhl Borjan na roh
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Lafata naskočil na Frýdkův centr a trefil břevno
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Ben Chaim se uvolnil na straně a trefil tyč
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Volný Milič hlavičkoval těsně vedle
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Jovičič po samostatném úniku netrefil bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Boakye se trefil zblízka a Sparta prohrává 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Dúbravka vychytal Boakyeho únik
Video se připravuje ...

Sparta - Crvena zvezda: Dúbravka vychytal Boakyeho únik
Video se připravuje ...

SESTAVA: Dúbravka – Karavajev, Štětina, Mareček, M. Kadlec – Mavuba, Mandjeck – V. Kadlec, Plavšić, Frýdek – Janko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud