7. srpna 2017 • 20:51

Čtyři tutovky ve třech minutách. Plavšič zazdil sóla, Rosický trefil tyč

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo, aby jeden z nich mířil přesně, a mohla mít Sparta klid. Jenže nestalo se. Závěr pondělní dohrávky mezi Mladou Boleslaví a Spartou (0:1) byl pořádně hektický. Zatímco Středočeši se snažili o vyrovnávací branku, Letenští hrozili z brejků. Srdjan Plavšič neproměnil hned dvě sóla na brankáře Vejmolu, Tomáš Rosický zase trefil tyč. I přesto ale Pražané tři body uhráli. „Bylo to vydřené. Šancí bylo hodně, ale zaplaťpánbůh, že aspoň jednu jsme proměnili,“ komentoval výkon týmu kapitán David Lafata.



„V Boleslavi se nehraje lehce, myslím si, že každý to tu bude mít těžké,“ prohlásil po utkání sparťanský trenér Andrea Stramaccioni. Ulehčit to Letenským mohlo trio Plavšič, Rosický a Karavajev. Ani jeden však velkou šanci neproměnil.

Všichni tři přišli na hřiště jako náhradníci, ale vypracovali si zřejmě největší šance ke skórování. Srbský rychlík Srdjan Plavšič měl v 90. a 91. minutě na kopačkách druhý gól Sparty. Poprvé mířil na boleslavského brankáře po skvělém vybídnutí od Tomáše Rosického. Neúnavný záložník si mohl vybrat, kam míč pošle, akci však pokazil. Snažil se Vejmolu prostřelit mezi nohy, ale domácí brankář si dal pozor.

Mladá Boleslav - Sparta: Plavšič mohl potvrdit výhru Sparty, samostatný únik ale zazdil
Video se připravuje ...

Druhá Plavšičova akce byla velmi podobná. Opět pláchl obraně a mířil na samotného brankáře. Tentokrát se rozhodl pro prudkou střelu, tu mu však zablokoval stoper Stronati, který se stihl vrátit.

Mladá Boleslav - Sparta: A zase Plavšič – po sólu neprostřelil Stronatiho
Video se připravuje ...

Plavšič dál větral obranu a výsledkem jeho tvrdě práce byl ukázkový centr na nabíhajícího Rosického v pokutovém území. Sparťanští fanoušci po jeho hlavičce už se téměř radovali, pokus 36leté ikony Letenských však zastavila tyč.

Mladá Boleslav - Sparta: Rosický trefil tyč – hlavičkou!
Video se připravuje ...

Poslední příležitost měl další střídající hráč Vjačeslav Karavajev, kterého vyzval ke střele opět aktivní Plavšič. Jenže ruský bek mířil pouze doprostřed brány a Sparta se druhé pojišťovací trefy nedočkala.

Mladá Boleslav - Sparta: Úplně volný Karavajev vypálil jen doprostřed brány
Video se připravuje ...

Nemusela zoufat, Středočeši si žádnou závěrečnou příležitost nevytvořili a po hektickém nastavení, kdy se hrálo nahoru dolů, sudí Jílek ukončil zápas. Hned několik sparťanů úlevou spadlo na trávník a několik vteřin oddechovalo.

„Výhra se nerodila lehce, ale po tom velkém zklamání nám to určitě pomůže,“ popisoval pocity z tříbodového zisku brankář Tomáš Koubek , který chytal soutěžní utkání po čtyřech měsících.

„V těch čtyřech soutěžních zápasech to bylo poprvé, kdy jsme hráli opravdu týmově. Nechci hodnotit jednotlivce, ale čtrnáct hráčů dnes bojovalo za Spartu a šlo za vítězstvím,“ pochvaloval si po těsné výhře trenér Stramaccioni.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Góly

Domácí:

Hosté: 28. Lafata

Sestavy

Domácí: Vejmola – Čmovš (74. Babalj), D. Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Jánoš (72. J. Rada) – Pauschek, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko (64. Mareš).

Hosté: Koubek – Zahustel, Mareček, Štetina, Civič – Mandjeck, Sáček – Biabiany (79. Karavajev), M. Frýdek (63. Rosický), Ben Chaim (71. Plavšić) – Lafata (C).

Náhradníci

Domácí: Diviš, Fabián, Levin, Mareš, Magera, Rada, Babalj

Hosté: Dúbravka, Juliš, Rosický, Plavšić, Mavuba, Karavajev, Janko

Karty

Domácí: Stronati

Hosté: Civič, Sáček

Rozhodčí

Jan Jílek – Petr Blažej, Zdeněk Arnošt

Stadion

Adidas Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

5000 diváků

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:1. Favorit zabral, rozhodl Lafata
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický se zdraví s fanoušky po výhře Sparty nad Mladou Boleslaví
Tomáš Rosický se zdraví s fanoušky po výhře Sparty nad Mladou Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud