Michal Koštuřík
9. srpna 2017 • 09:30

Van Kessel odmítl Zlín! Ztrácím se v tom, jsem vyčerpaný, řekl Grygera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už mu pomalu chystali dres na neděli. Mistrák s Duklou měl být premiérou Gina van Kessela ve zlínském dresu. Jenže avizované hostování nizozemského útočníka Slavie včera padlo! „Už jsem z toho vyčerpaný a ztrácím se v tom,“ nechápal krach jednání manažer Fastavu Zdeněk Grygera. Vysněnou posilu, kterou vábil několik měsíců, se mu získat nepodařilo.

 



Mají prázdné ruce. Nizozemský rychlonožka Gino van Kessel nedořešil včas všechny záležitosti se Slavií a angažmá na Moravě si rozmyslel. Rád by zamířil do anglického Oxfordu United (3. liga), ale ani to není jisté. „Bohužel, nedopadlo to. Celé se to táhlo moc dlouho,“ povzdechl si zlínský manažer Zdeněk Grygera, jenž už s reprezentantem Curacaa napevno počítal.

O víkendu to přitom vypadalo více než nadějně. „Jeho otec a zároveň agent ho k nám posílal,“ nastínil bývalý český reprezentant. V pondělí už se brala dohoda za tutovku. V úterý, kdy měla být formálně potvrzena, ale došlo k nečekanému zvratu. „Bylo nám řečeno, že je to mezi hráčem a Slavií nevyřešeno,“ uvedl Grygera. Tím pro účastníka základní skupiny Evropské ligy vše skončilo.

Klub do angažmá někdejšího nejlepšího střelce slovenské ligy investoval příliš času, aby hodlal ztrácet další. „Už do toho nevstupujeme. Nevím, co by se muselo stát, aby Gino přišel. Asi zázrak,“ pronesl vyšťavený manažer, jenž dál shání posily.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Brno 2:1. Domácí zápas i v deseti otočili, Zbrojovka dál bez bodu
Video se připravuje ...

Ke zdárnému konci zatím nedospěla ani rokování o příchodu hráčů Sparty na hostování. „Mají velkou marodku, tento týden se to řešit nebude,“ dozvěděl se Grygera.

Fastav má zájem o trio Michal Sáček, Ondřej Zahustel , Lukáš Juliš. Podle informací Sportu padá dokonce jméno Václava Kadlece. „Ale ten do Zlína nepůjde,“ tvrdí zdroj.

Nějaké dobré zprávy pro ambiciózní celek? Po zápalu plic začal s přípravou argentinský záložník Pablo Podio, letní import z Podbrezové. Dobral antibiotika a připojil se k týmu. Na premiérový start v nejvyšší soutěži to ale zatím nevypadá, šikovný středopolař potřebuje nabrat zpět sílu.

Zázračně se uzdravuje jiný záložník Petr Jiráček. Ten si v prvním kole v Liberci vykloubil rameno, jeho pauza se odhadovala na několik týdnů. Jenže mazák se cítí dobře a už s mužstvem normálně trénuje! To je šok. „Samozřejmě nevíme, co to udělá v soubojích,“ poznamenal obezřetně Grygera. Každopádně se může stát, že bude Jiráček k dispozici už pro nadcházející duel.

To platí i o ofenzivním středopolaři Lukáši Holíkovi, o jehož přestup stála před sezonou právě Dukla. Platí to nadále? „Teď se o tom vůbec nebavíme,“ informoval manažer Fastavu.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud