David Pávek
12. srpna 2017 • 05:00

Slavia před Ligou mistrů: rozjetý Danny, Stocha chtějí stihnout zapsat

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
  • Danny při děkovačce před fanoušky SlavieDanny při děkovačce před fanoušky SlavieFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    V lize Jihlavu bez většího dramatu porazili, teď fotbalisty Slavie čeká podstatně tvrdší oříšek. Kyperský APOEL Nikósie, poslední schod před branou do základní skupiny Ligy mistrů. Na co se český mistr může v úterý spolehnout, a kde naopak sešívané tlačí bota?

  • Namlsaný Hušbauer

    Hušbauer chválil Sobola a litoval neproměněných šancí. Gólů mohlo být víc, hlavně v první půli, tvrdil
    Video se připravuje ...

    V Ostravě kvůli zranění hrát nemohl, na Jihlavu ale vletěl od začátku a bylo ho plné hřiště. Byl autorem vítězné penaltové trefy, nádherným pasem na 40 metrů našel Milana Škodu , který se sice ještě neprosadil, z dorážky jeho střely ale přidal druhou branku Danny. Hušbauer po celý zápas diktoval hru a rozdával milimetrově přesné míče do všech stran. Právě z jeho zápalu a kreativity může Slavia proti APOELu těžit.

  • Rozjetý Danny

    Slavia - Jihlava: Krásná akce! Škodovu střelu dorazil Danny a je to 2:0
    Video se připravuje ...

    Proti Baníku mu zkazil radost ofsajd, ovšem v utkání s Jihlavou se Danny o první trefu v české lize připravit nenechal. Snadná dorážka, kterou korigoval skóre na 2:0, nebyla to jediné, čím se blýskl. Čerstvě 34letý Portugalec na levé straně bez problémů spolupracoval s novou posilou Eduardem Sobolem, často si sbíhal do středu hřiště, říkal si o každý balon, chytrými přihrávkami i průniky zlobil obranu Vysočiny celý zápas. Jeho fotbalový um by v Kypru mohl být velkou zbraní Slavie.

  • Modlí se za Deliho

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jihlava 2:0. Za 20 minut rozhodnuto, góly dali Hušbauer a Danny
    Video se připravuje ...

    Sešívaní se modlí, aby zdravotní problémy Simona Deliho nebyly vážné. Klíčový stoper odešel ze zápasu s Jihlavou předčasně kvůli svalové bolesti. Už teď je na marodce další střední obránce Jiří Bílek, v případě, že by se Deli nedal do úterka dohromady, musel by díru vedle Jakuba Jugase lepit mladý Matěj Chaluš nebo Michael Ngadeu, který nastupuje spíše v roli defenzivního štítu. Na zápas s APOELem potřebuje Jaroslav Šilhavý svou obranu v plné síle, nepřítomnost Deliho by byla velkým zásahem.

  • Faktor Stoch

    Stoch podepsal v Edenu. Rozhodla vidina Ligy mistrů i rodina, těším se do boje, hlásí
    Video se připravuje ...

    Slavia oznámila příchod Miroslava Stocha jen pár minut po konci utkání proti Jihlavě. Generální ředitel klubu Martin Krob na tiskové konferenci potvrdil, že by slovenského reprezentanta rád dopsal na soupisku pro play off Ligy mistrů. "Věřím, že se nám to podaří," řekl Krob. Pak může být Stoch tajnou zbraní Slavie, zásah do sestavy ale nemusí přinést jen ovoce. Danny a Mick van Buren na obou krajích zálohy odvádějí nadstandardní práci, tým se začíná dávat dohromady, okamžité nasazení nového hráče by s ohledem k sehranosti mužstva nemuselo dělat dobrotu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud