Tomáš Podvín
16. srpna 2017 • 04:59

Problémy Slavie na APOELu: slabá koncovka, nedůsledná obrana i Rotaň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro takový výsledek nejeli. Fotbalisté Slavie padli na půdě kyperského APOELu ve 4. předkole Ligy mistrů 0:2 a výrazně si zkomplikovali boj o velký sen. Postup sice ještě není pryč, svěřenci Jaroslava Šilhavého se ale musí nutně zlepšit. V čem ve venkovním zápase nejvíce propadli?



1. Nedůsledná obrana

Základní důvod prohry. Defenziva Slavie totiž vůbec nezvládla úvod utkání, ve kterém Šilhavého tým dvakrát inkasoval. První gól padl po nedůrazu při bránění rohového kopu, druhý po hrubce v rozehrávce. Pravý obránce Michal Frydrych navíc měl být postavený o něco níž.

Ve zbytku zápasu už sice Slavia neinkasovala, ale pochvalu si obrana nezasloužila. Stopeři často řešili situace za pomocí odkopů jen tak tak, rozehrávka v podstatě neexistovala. Jediný, kdo snesl přísnější měřítko, byl z obranné čtveřice Jan Bořil, který se snažil podporovat útok. I tak to bylo málo.

Zápas na hřišti APOELu ukázal, že ztráta Simona Deliho je pro Slavii vyloženě smrtící. Jeho klid strašně chyběl. Jakub Jugas zatím není stoperem, který by měl obranu táhnout a řídit. A Michael Ngadeu se evidentně cítí lépe na pozici defenzivního záložníka.

2. Špatná finální fáze

Základním problémem Slavie na půdě APOELu byla hra na míči. Vše bylo hrozně upracované, hosté předvedli možná dvě tři povedené kombinace, jinak šlo spíše o hru na náhodu. Útočník Milan Škoda byl hlavně v první půli na hrotu hodně utopený.

Slavii dělala obrovský problém rozehrávka, ještě horší to ale bylo ve finální fázi. Když už se hosté dokázali dostat do zakončení, vůbec se jim nedařilo. V první půli šanci neproměnil Frydrych, ve druhé ještě větší Hušbauer. Škoda ve slibné příležitosti hlavičkoval slabě mimo, jindy zakončil vysoko nad.

A nepomohla ani tradiční zbraň Slavie, kterou jsou standardní situace. Domácí byli na vysoké hráče pražského klubu dobře připraveni a když už dovolili nějaký závar, důrazné zakončení z toho nevzešlo.

3. Slabý Rotaň

Na hřišti většinou nebývá moc vidět, ale týmu pomáhá poctivou černou prací. Tentokrát Rotaň vidět byl, ale bohužel pro Slavii v negativním světle. Už v 6. minutě dostal žlutou kartu za tvrdý faul, o čtyři minuty fatálně chyboval při rozehrávce a APOEL zvýšil na 2:0.

Do 72. minuty, kdy ho trenér Šilhavý ze hřiště stáhl, své chyby nenapravil. Byl málo aktivní, rozehrávce nedodal potřebný klid, v útoku týmu vůbec nepomohl. Tohle byl jeho jednoznačně nejhorší výkon ve Slavii. A hlavně druhý gól jde za ním.

Slavia nezvládla především úvod utkání
Slavia nezvládla především úvod utkání

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud