23. srpna 2017 • 09:00

Plzeň vyrazila za postupem na Kypr: Chybí Pilař, v nominaci není ani Bolek

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzim v Evropské lize a bonus 70 milionů korun. O tohle bude ve čtvrtek hrát fotbalová Plzeň v Larnace. Čeští vicemistři, kteří doma zvítězili v prvním zápase 3:1, vyrazili na Kypr ve středu ráno, na pražském letišti však chyběl zraněný záložník Václav Pilař. V nominaci na bitvu o všechno není ani brankář Petr Bolek, u něhož se nedávno provalilo řízení v opilosti.



Parta ve světle modrých trikách se na letišti objevila deset minutou před osmou, v čele procesí kráčel plzeňský generální manažer Adolf Šádek. „Na Kypr se těšíme, ale hlavně, aby z toho byl postup,“ vykládal záložník Jan Kopic.

S týmem neodletěl zraněný středopolař Václav Pilař, jenž si v neděli na lize v Jihlavě vybral další porci smůly: během rozcvičky si podvrtl kotník. Na Kypru nepomůžou Viktorii ani dlouhodobí marodi Jan Baránek a Jan Kovařík, v trestu za karty zůstává útočník Michael Krmenčík. O gólmanu Bolkovi už byla řeč, ale jedna pozitivní zpráva tu přece jen je: do letadla nastoupil stoper Roman Hubník, jenž o víkendu v Jihlavě chyběl.

Brankář Matúš Kozáčik tleská plzeňským fanouškům po výhře v Jihlavě
Brankář Matúš Kozáčik tleská plzeňským fanouškům po výhře v Jihlavě

Plzeň po čtyřech kolech vede HET ligu, jako jediný tým neztratila ani bod. Přidá ještě postup do hlavní fáze Evropské ligy? „Máme to dobře rozehrané, ale v kapse zatím nic nemáme. Čeká nás ještě pořádná fuška,“ pravil obránce David Limberský.

„Každý jsme asi byli na takovém místě na dovolené, takže si dokážeme představit, jaké to tam bude. Nepříjemná je hlavně vlhkost, s tím se budeme muset vypořádat,“ dodal Kopic.

Plzeň potřebuje k postupu jakoukoliv výhru nebo remízu, dál ji posune i porážka o jeden gól. V krajním případě může stačit prohra o dvě branky, ovšem jen v případě, že Viktoria vstřelí aspoň dva góly. Základní skupiny Evropské ligy se losují v pátek.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Plzeň 1:2. Obrat v nastavení zařídil Bakoš
Video se připravuje ...

Jihlava - Plzeň: Bakoš si pomohl rukama a pro Viktorii získal roh
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud