9. září 2017 • 05:00

Necid už může do akce! Pro Slavii je připravený, vtipkoval o Škodovi

Autor: jam, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu, aby ukázal, že umí dávat góly. První příležitost se útočníkovi Tomáši Necidovi, který přišel před týdnem do Slavie na hostování z tureckého Bursasporu, naskytne možná už dnes v Olomouci. „Do zápasu jsem připravený,“ prohlásil Necid. Nastoupí? A dokáže se ve známém prostředí vyhecovat?



Na Andrově stadionu v Olomouci si už jednu obnovenou premiéru za Slavii prožil. A dopadla příšerně. Když útočník Tomáš Necid načínal v jarní části sezony 2013/2014 své hostování u červenobílých z CSKA Moskva, odvezla si Slavia z Hané v prvním zápase jara drtivý debakl 1:5. Osmadvacetiletý forvard může nyní novou misi ve svém mateřském klubu opět odstartovat na půdě Sigmy. Jistě věří v lepší výsledek než tehdy.

Necid má „sešívaným“ nabídnout novou alternativu do ofenzivy. Jak už na startu letní přípravy zmínil trenér Jaroslav Šilhavý , Slavia hledala útočníka podobného ražení, jako je její kapitán Milan Škoda . Klub z Edenu nebyl úspěšný při pokusu přivést plzeňského bijce Michaela Krmenčíka, podle ukrajinských médií se zajímal i o Artěma Besjedina z Dynama Kyjev. Na poslední chvíli před uzavřením soupisek pro Evropskou ligu se podařilo získat Necida na hostování s opcí.

Škoda jeho příchod kvitoval. „Od začátku letní přípravy jsme věděli, že má někdo přijít. Měl jsem radost, když jsem se dozvěděl, že je to Tomáš. Je to určitě kamarád, i když konkurent samozřejmě taky. Ale taková konkurence bude super,“ přiznal Škoda.

Útočník Necid se vrací do Slavie! Vítej doma, napsal Tvrdík
Video se připravuje ...

S Necidem se potkal v reprezentaci i předtím ve Slavii. „Na stoperu byl taky dobrý,“ smál se Necid při vzpomínce na své předchozí hostování ve Slavii, kdy hrál Škoda ještě v obranné linii. „Útočné choutky měl ale pořád,“ připomněl.

Otázkou je, v jakém rozpoložení se nyní Necid nachází. „Absolvoval jsem celou přípravu v Burse, jsem v plném tréninku a do zápasu jsem připravený,“ hlásil slávistický odchovanec v pondělí po svém prvním tréninku v Edenu. Fyzicky by tedy měl být nachystán dobře.

Ovšem jaká bude jeho forma? Necid za sebou nemá úplně šťastnou poslední sezonu. Nejprve se před rokem na podzim neprosazoval v Bursasporu, kde dal jen dva góly v poháru. Na jaře pak hostoval v Legii Varšava, za niž se trefil jednou. Půlrok v Polsku Necidovi nesedl. „Bylo to pro Legii velké zklamání,“ přitakal polský žurnalista Jakub Białek ze sportovního webu weszlo.com.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 4:0. Gólový půst prolomil Van Buren
Video se připravuje ...

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Další informace o Tomáši Necidovi a utkání Slavie v Olomouci čtěte v sobotním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud