9. září 2017 • 19:07

Petržela zářil, ale v Plzni už nemusel být. Měl jsem svolení jít jinam, přiznal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z nejvýraznějších tváří Viktorie Plzeň mohla změnit dres. Milan Petržela po výhře v Liberci (3:0) přiznal, že od klubu dostal povolení hledat si jiné angažmá. Zkušený záložník, který se třikrát nevešel ani na lavičku, nakonec na západě Čech vydržel a navíc nabírá formu. Pod Ještědem jednu branku dal, na dvě nahrál a důrazně se přihlásil trenérovi Vrbovi o trvalejší místo v sestavě. „Situace byla taková, že kdybych si něco našel, mohl jsem jít,“ přiznal bývalý reprezentant.



Góly

Domácí: 64. Limberský, 79. Krmenčík, 85. D. Kolář

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hubník (C) (26. Hejda), Hájek, Havel (59. Limberský) – Živulić, Hořava – Petržela, Čermák (60. D. Kolář), Kopic – Krmenčík.

Hosté: Vašek – Pazdera, Azackij, Šindelář, Sus – Mičola (70. Stáňa), Hlinka, R. Hrubý, Panić, de Azevedo (70. Granečný) – Baroš (C) (54. J. Šašinka).

Náhradníci

Domácí: Hruška, Hejda, Limberský, Zeman, Kolář, Bakoš, Řezníček

Hosté: Šustr, Granečný, Breda, Pokorný, Stáňa, Jakubov, Šašinka

Karty

Domácí: Hubník

Hosté: Azackij, Vašek

Rozhodčí

Hrubeš – Dobrovolný, Kubr

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Petržela se v náročném programu Plzně během srpna vytratil ze sestavy, přednost dostávali jiní křídelní hráči. Ve třech zápasech s Olomoucí, Larnakou a v Jihlavě se dokonce nevešel ani na lavičku náhradníků.

„Byl jsem v takové situaci, že jsem si mohl hledat angažmá. Pak se zranil Venca Pilař a já zůstal v Plzni. Dostal jsem se na lavičku, potom do základu. Jsem rád, že se mi to povedlo a snad se tam udržím,“ hlásil plzeňský záložník po utkání v Liberci.

Došla situace opravdu tak daleko, že mohlo dojít na odchod jednoho ze srdcařů klubu? „Měl jsem svolení, ne, že jsem si ho (angažmá) hledal. Byli určení tři krajní záložníci, kteří přede mnou měli přednost. Nikdo mě z Viktorky nevyháněl, ale situace byla taková, že kdybych si něco našel, mohl jsem jít,“ přiblížil svou pozici.

Petržela se ale zakousl, poctivě makal a nakonec se dočkal šance. V duelech s Baníkem a v sobotu s Libercem nechyběl v základní sestavě, U Nisy navíc patřil k nejlepším hráčům. První branku nádherně připravil Krmenčíkovi, druhou střelou mezi nohy gólmana Koláře sám vstřelil a na třetí nahrál před prázdnou branku Kopicovi.

Liberec - Plzeň: Krmenčík poslal balon do šance Petrželovi, ten prostřelil Koláře a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

„Jsem samozřejmě rád, že mi to takhle vyšlo. Nechci říct, že se v sestavě udržím, ale mám trošku jinou pozici. Uvidíme, je to na trenérovi, Staví jedenáct hráčů, je to vždycky na něm, koho tam dá,“ hlásil spokojeně 34letý rychlík.

V Liberci odvedl výtečnou práci, za kterou ho ocenil i náročný trenér Vrba . „Jsem spokojený s tím, že tvrdě pracoval, i když nedostával tolik prostoru. Myslím, že teď se mu to vrací. Má skvělou formu, jsem rád, že nám pomáhá a je důležitým hráčem týmu,“ hodnotil kouč hráče, kterého velmi dobře zná.

Petržela je bytostně spjatý s vítěznou érou Viktorie Plzeň. V klubu vyjma jedné sezony v Augsburku působí už od roku 2008, na západě Čech zažil tituly i Ligu mistrů. Sám v nadsázce říká, že dokud to jen trošku půjde, v klubu chce vydržet.

Výkonem proti Liberci opět ukázal, že i v pokročilém fotbalovém věku může týmu výrazně pomoct. „Já moc statistiky neřeším, nezapisuju si to. Vůbec nevím, kdy jsem měl takovou bilanci, jako dneska s Libercem. Ale je to bomba, jsem krajní ofenzivní hráč, jsem tam od toho, abych dával góly, případně na ně nahrával,“ těšilo ho.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Plzeň 0:3. Parádní výkon lídra
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Kopic našel Petrželu, ten ve vyložené šanci netrefil bránu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud