18. září 2017 • 16:28

STATISTIKY derby: Aktivní Stoch, sparťané si přihrávali s Dúbravkou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Klíčový souboj. Josef Hušbuaer pláchl Lukáši Marečkovi a následně zvýšil na 2:0Klíčový souboj. Josef Hušbuaer pláchl Lukáši Marečkovi a následně zvýšil na 2:0FOTO: Michal Beránek (Sport)

    Nejenom konečný výsledek 288. derby pražských "S" hovoří jasně pro domácí Slavii. Ze statistik, které poskytuje firma InStat, lze jasně vyčíst, jak domácí hýřili aktivitou, i jak hostující Sparta naprosto postrádala kreativitu v kombinaci. Podívejte se na ty nejzajímavější statistiky z nedělního šlágru.

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Derby rozhodli Škoda a Hušbauer
    Video se připravuje ...

    Slavia ovládla 288. derby. Co říkají statistiky?
    Video se připravuje ...

    Góly

    Domácí: 71. Milan Škoda, 90+2. Hušbauer

    Hosté:

    Sestavy

    Domácí: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň (90. Souček) – Van Buren (71. Zmrhal), Hušbauer, Stoch – Milan Škoda (C) (85. Necid).

    Hosté: Dúbravka – Zahustel, Mareček, Nhamoinesu, Mich. Kadlec – Mandjeck, M. Frýdek – Biabiany (83. Sáček), Rosický (C) (79. Lafata), Ben Chaim (74. Josef Šural) – V. Kadlec.

    Náhradníci

    Domácí: Kovář, Frydrych, Mešanović, Necid, Sýkora, Souček, Zmrhal

    Hosté: Bičík, Karavajev, Lafata, Štetina, Sáček, Šural, Mavuba

    Karty

    Domácí: Bořil, Ngadeu

    Hosté: Mareček, Mandjeck, Nhamoinesu, Nhamoinesu

    Rozhodčí

    Jílek – Blažej, Dobrovolný

    Stadion

    Eden Aréna, Praha-Vršovice

    Návštěva

    19084 diváků

    Vstřelit gól v derby je rozhodně sladší, říká Milan Škoda
    Video se připravuje ...

    Vyhráli jsme zaslouženě, bylo z nás cítit touhu uspět, prohlásil Jaroslav Šilhavý
    Video se připravuje ...

    Derby rozhodly naše chyby při bránění standardních situací, naštvalo Stramaccioniho
    Video se připravuje ...

  • NEJaktivnější střelci

    Slavia - Sparta: Další Stochovu dělovku z dálky Dúbravka s problémy kryl
    Video se připravuje ...

    K těm nejaktivnějším slávistům na hřišti patřil slovenský záložník Miroslav Stoch. Často ohrožoval branku krajana Dúbravky i z větší vzdálenosti, na konto si připsal 3 střely na branku - nejvíce ze všech hráčů na hřišti. Nejvíc střel celkově zaznamenal Josef Hušbauer. Mezi tyče se sice vešly jen dva jeho pokusy, z druhého z nich ale vzešel slávistický gól.

    Mezi sparťany se aktivní střelci hledají jen těžko, jen Václav Kadlec zaznamenal víc než jednu střelu, Laštůvkovu bránu zkoušel ohrozit dvakrát.

    Slavia - Sparta: Hušbauer potvrdil vítězství Slavie parádním gólem k bližší tyči – 2:0
    Video se připravuje ...

  • NEJvíce faulující a faulovaní hráči

    Slavia - Sparta: Costa dostal druhou žlutou a musí jít ven
    Video se připravuje ...

    Nejčastěji faulujícím hráčem celého zápasu byl sparťanský obránce Costa, který kvůli dvěma žlutým kartám v závěru zápasu musel předčasně pod sprchy. Zadák ze Zimbabwe fauloval celkem šestkrát. Překvapením možná bude, že slávista Jan Bořil, mnohými kritizován za ostré zákroky, se do statistik oficiálně zapsal jen dvěma fauly.

    Kdo byl naopak nejčastější obětí nedovolených zákroků? Tohle prvenství patří střelci druhé branky zápasu Josefu Hušbauerovi, který byl faulován hned osmkrát.

  • NEJvíce soubojů

    Slavia - Sparta: To bylo těsné – Biabiany z úhlu málem dostal míč do brány
    Video se připravuje ...

    V dresu Sparty se do největšího počtu soubojů dostal francouzský křídelník Jonathan Biabiany. Rychlík hostující z Interu Milán podstoupil hned 24 soubojů, rovnou polovinu z nich vyhrál. Na straně Slavie byl v tomto ohledu nejaktivnější defenzivní středopolař Michael Ngadeu, který odešel čtrnáctkrát jako vítěz z celkem 27 soubojů.

  • NEJlepší nahrávači

    Slavia - Sparta: Dúbravka čaruje, Costa vykopl míč za brankovou čárou, Jílek gól neuznal
    Video se připravuje ...

    Roli nejpřesnějších nahrávačů si naprosto identicky podělili Simon Deli a Michal Kadlec. Slávistický stoper i sparťanský levý bek shodně poslali 32 úspěšných přihrávek z 37 pokusů (86% úspěšnost). Na opačném konci tabulky úspěšnosti se za Slavii překvapivě objevil Josef Hušbauer, kreativní záložník uspěl 21krát z 34 nahrávek (62% úspěšnost), ve Spartě i napříč oběma sestavami má nejhorší procenta Martin Frýdek. Z 37 možností našel jeho pas adresáta jen 18krát, Frýdkova úspěšnost tak klesla na 49 %.

    Nejvíc klíčových přihrávek celého zápasu má na kontě i nejaktivnější střelec, Miroslav Stoch. Hráč, který nahrával na neuznaný gól Milana Škody v prvním poločase, v nich má stoprocentní úspěšnost - přesně namířil tři klíčové pasy ze tří.

  • NEJčastější kombinace

    Derby rozhodla první branka, shodují se Dúbravka s Kadlecem.
    Video se připravuje ...

    Miroslav Stoch byl i součástí nejčastější kombinace Slavie. Z hráčů v sešívaném dresu si míč nejvíckrát vyměnili on a ukrajinský záložník Ruslan Rotaň, celkem 21krát. O zmaru sparťanské kombinace vypovídá to, že mezi pěti nejvíce si nahrávajícími dvojičkami najdeme hned dvakrát jméno brankáře Martina Dúbravky. Ten si 13krát vyměnil míč s Lukášem Marečkem, což byla nejčastější kombinace Sparty, jen o jednu přihrávku méně zaznamenaly statistiky mezi ním a Ondřejem Zahustelem.

    Josef Hušbauer v nastavení zvýšil vedení Slavie na 2:0
    Josef Hušbauer v nastavení zvýšil vedení Slavie na 2:0

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud