30. září 2017 • 13:10

Co čeká Spartu na Julisce? Dukla je stoprocentní, doma nedostala ani gól

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká výzva stojí před fotbalisty Dukly. V devátém kole HET ligy na svém hřišti přivítají pražskou Spartu (20:00). A domácí kouč Jaroslav Hynek má před svým soupeřem velký respekt: „Chceme Spartu minimálně potrápit a poslat ji domů unavenou.“



 Ale proč taková skromnost, trenére? Od začátku sezony platilo: když Dukla hraje doma, vítězí. V dosavadních třech zápasech na Julisce neztratila ani bod a nedostala jediný gól. První věc se povedla ještě Plzni a Slavii (oba týmy doma absolvovaly o jedno utkání víc než Dukla), druhá už jen slávistům.

Co na tom, že někdejší armádní klub má v absolutních číslech nejnižší domácí návštěvnost v lize a o kulisu se musí často starat fanoušci soupeře. Pohled na tabulku je výmluvný: doma Dukla získala devět bodů, venku jediný. „Proč ten rozdíl?

Kdybychom to věděli, tak s tím něco uděláme,“ vypráví útočník Jan Holenda, zatím nejzářivější hvězda Dukly v sezoně: nasázel už čtyři góly a patří k nejlepším kanonýrům ligy. „Nebylo by špatné trefi t se i proti Spartě,“ usměje se.

1:0 se Zlínem, 2:0 v derby s Bohemians, 2:0 s Baníkem. Taková je domácí bilance Dukly v téhle sezoně. „Že se nám doma tak dařilo? Bylo to i o soupeřích,“ vykládá kouč Hynek.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Teplice 3:0. Zářil dvougólový Václav Kadlec
Video se připravuje ...

Zlín po letních změnách vsadil na to, že Dukla bude jako obvykle čiperná a aktivní, jenže ona vycházela z pevného bloku. Bohemians sice možná měli víc ze hry, ale ve finální fázi byli neškodní. A naposledy Baník? „Vypresovali jsme jejich dva útočníky a dlouhé míče na ně jsme pokryli,“ vybavuje si Hynek.

„Jenže teď nás čeká Sparta. Nejtěžší soupeř, kterého jsme doma zatím potkali. Je lepší, že s ní hrajeme až teď, než když jsme v prvním kole jeli do Plzně a schytali tam čtyřku,“ poví Holenda, sám bývalý sparťan. „Z poslední porážky 0:3 v Olomouci jsme byli špatní, ale teď hrajeme doma. V hlavách máme, že se na Julisce daří, a mělo by nám to pomoct.“

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Dukla 3:0. Hanákům vystřelili výhru Plšek a Sladký
Video se připravuje ...

Že bude správně nastavená hlava klíčem k úspěchu, zmíní i trenér Hynek: „Je to jeden z nutných předpokladů. Sparta se před týdnem proti Teplicím srovnala, zvedá se a sestava se jí krystalizuje. Ale my se vyhecujeme, jako kdyby k nám přijela Plzeň či Slavia. V bloku nebo presinkové zóně zase budeme chtít být aktivní, v předchozích domácích zápasech se nám to vyplatilo. Ideálem je jít do toho naplno a s vědomím, že proti Spartě nemáme co ztratit. Říkám tomu čistý výkon.“

První zápas se Spartou už Dukla v tomto týdnu prohrála: zápas o hotel. Oba týmy jezdívají do čtyřhvězdičkového podniku na pražském Smíchově, ale dnes tam bude místo jen pro jeden. Dukla sparťanům ustoupila a po společném obědě v dejvickém hotelu International bude tým odpočívat v útulném penzionu kousek od Julisky.

„Jezdilo se tam už v úspěšné éře trenéra Kozla,“ vzpomíná Hynek. „Třeba nám i tenhle detail před Spartou pomůže.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud