Jonáš Bartoš
1. října 2017 • 20:12

Gól za Plzeň a omluva kotli soupeře. Slavit mi nepřišlo vhodné, řekl Havel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skórovat poprvé v novém klubu, to je určitě speciální událost. Plzeňský obránce Milan Havel trefil při nedělní výhře 2:1 proti Bohemians tři body, jenže svůj premiérový gól v západočeském dresu si naplno vychutnat nemohl. Z respektu k soupeři, který ho vychoval pro velký fotbal a odkud na začátku sezony do Plzně přestoupil, branku raději neslavil. „Nepřišlo mi to vhodné,“ vysvětlil 23letý obránce po utkání.



Končila 82. minuta, Plzeň stupňovala tlak a snažila se zlomit utkání. Martin Zeman poslal jeden ze svých nebezpečných centrů do vápna Bohemians. U zadní tyče trkl do balonu Milan Havel a rozhodl o západočeské výhře.

Spoluhráči i domácí fanoušci začali slavit, plzeňský obránce ale zvedl ruku nad hlavu a za vstřelenou branku se omlouval. Omluvu směřoval směrem k hostujícímu kotli fanoušků svého bývalého klubu.

„Gól jsem neslavil, nepřišlo mi to vhodné. Bohemka mi dala všechno, vychovala mě pro velký fotbal, zažil jsem tam spousty krásných zážitků. Ještě před kotlem Bohemky mi opravdu nepřišlo na místě, abych ten gól slavil,“ řekl jeden z hrdinů utkání.

Havel, který do Plzně přišel z vršovického klubu v létě, se v novém působišti trefil poprvé. Branku si ale naplno vychutnat nemohl. „Od začátku jsem věděl, proti komu hraju, Byla to pro mě nová zkušenost. V Bohemce jsem prožil téměř celý fotbalový život. Ale teď jsem v Plzni, pro mě je nejdůležitější, že jsme získali tři body,“ hlásil nadaný levý obránce.

Plzeň - Bohemians: Trefa proti svým! Havel se trefil hlavou a Plzeň vede 2:1
Video se připravuje ...

Havel si samozřejmě vážil toho, že právě proti Bohemians mohl nastoupit. „Bylo to jiné. S klukama jsme se potkávali každý den na tréninku. Ale jakmile jsem vstoupil na hřiště, myslel jsem jedině na to, abychom zápas zvládli a vyhráli. To se povedlo, jsem spokojený,“ radoval se.

Do Plzně přišel před sezonou na poslední chvíli. Na levém kraji obrany alternuje za zraněného Davida Limberského a zatím si vůbec nevede špatně. „Milan je ve složité situaci. Kdyby byl zdravý Limberský, pravděpodobně by hrával on,“ přiznal trenér Vrba.

Plzeňský kouč ale mladého obránce chválil. „Počítáme s ním, je perspektivní, určitě se na zápas s Bohemkou těšil. To, že utkání rozhodl jejich bývalý hráč, je pro soupeře kruté, pro nás naopak dobře. Je to typologicky zajímavý hráč, proto jsme si ho vybrali,“ dodal Vrba.

Havel vzhledem ke zdravotním patáliím zkušeného Limberského zatím dostává na hřišti poměrně dost prostoru. V sezoně naskočil do devíti zápasů a v neděli se proti svým bývalým parťákům prosadil i gólově.

„Je to možné, že do kabiny něco budu muset dát, kluci už si mě odchytli. Určitě něco bude, na tom jsme domluvení,“ hlásil mladý bek, který pro Plzeň může znamenat velkou oporu pro budoucí sezony.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 2:1. Devátou výhru v řadě trefil Havel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud