3. října 2017 • 04:50

Sparťanská ikona strádá, Rosickému chybí šťáva. Není v topu, říká Hašek

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu neměl svůj den, stejně jako celá Sparta. Tomáš Rosický šel do zápasu s Duklou z lavičky náhradníků s jasným úkolem otevřít soustředěnou obranu domácích, ale na hřišti předvedl víc zklamaných gest, než kvalitních přihrávek. Derby, které skončilo remízou 0:0, ukázalo, že legendární hráč s číslem 10 nemusí pro ambiciózní tým vždy automaticky znamenat přínos. A to je pro letenský klub možná ještě horší zpráva než ztráta dalších dvou bodů.



Když v 6. kole nastoupil proti Karviné poprvé po svém návratu do Sparty v základní sestavě a navíc vstřelil vítězný gól, zdálo se, že je v plné parádě zpět.

Jenže už následující zápas proti Slavii Tomáš Rosický ze svého standardu hodně slevil – a velké rozčarování přinesl i jeho výkon v dalším derby na hřišti Dukly. Důvod je nabíledni, hráč s mimořádným nadáním, ale zároveň také chatrným zdravím, není na zápasovou zátěž ideálně fyzicky připraven.

„Když je Tomáš v dobrém stavu, po hřišti se vznáší, zrychluje hru z prvního doteku a je přesný, normálně nekazí, nechybuje v obyčejných věcech. Na Dukle po trávníku nelítal, bylo vidět, že v topu není,“ všiml si trenér Bohemians Martin Hašek , který Rosického zná i jako bývalý spoluhráč ze Sparty a národního týmu.

Na Julisce největší hvězda v základní sestavě hostí chyběla, první poločas strávila zachumlaná v kulichu a bundě na lavičce náhradníků. A kdo ví, kdyby se zápas vyvíjel pro Spartu správným směrem, třeba by to tak i zůstalo. Jenže favorit se znovu trápil, a tak musel VIP náhradník do akce.

Hned první minuty naznačily, že Rosický tentokrát není ve své kůži. Nejprve ztratil míč v důrazném souboji s Branislavem Miloševičem, po němž se marně dožadoval faulu, pak se mu nepovedlo vysunout Davida Lafatu do nadějného brejku a nakonec si nechal ujet snadnou přihrávku pod nohou. Tak banální chyby přitom obyčejně nedělá.

„Záložníci Dukly o něm věděli a jsou hodně pohybliví, takže to pro Tomáše nebylo jako s Karvinou, kdy měl hodně prostoru. Bylo na něm cítit, že tam není optimální výkonnost, tréninkové manko se projevilo,“ podotkl k výkonu bývalý trenér Sparty Petr Rada, v němž negativní momenty nad pozitivními výrazně převažovaly.

RENTGEN: Co může předvést Rosický v derby? Genialitu i nedostatky v bránění
Video se připravuje ...

Další informace o Tomáši Rosickém a české fotbalové HET lize si přečtěte v úterním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Rosického TOP momenty proti Karviné: dal gól, dirigoval a nebál se ostrých zákroků
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 0:0. Letenští v lize nevyhráli venku počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud