16. října 2017 • 05:00

Komu (ne)vyšel šlágr: Kolář i Kadlec kouzlili, Krmenčík a Ben Chaim kazili

Autor: jon, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Radující se Daniel KolářRadující se Daniel KolářFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Fotbalisté Plzně jedou dál na 100 procent. Jejich vítězná série pokračuje i po nedělní výhře 1:0 na Spartě. Příznivý výsledek pro suverénního lídra Het ligy se ale nerodil lehce, Vrbova parta se proti výborně hrajícímu domácímu kolektivu na tři body hodně nadřela. Komu šlágr vyšel, komu naopak ne? Na každé straně nabízíme dva vítěze a jednoho poraženého.

  • Komu vyšel šlágr: Daniel Kolář (Plzeň)

    Sparta - Plzeň: Parádní klička! Kolář u lajny vykoupal Biabianyho
    Video se připravuje ...

    Autor vítězné branky se v prvních minutách dostával složitě do tempa. Pár balonů zkazil, nevycházely mu jeho záměry. Zkušený záložník ale brzy chytil rytmus a u postranní čáry se třeba parádní kličkou obtočil kolem Biabianyho, který se sklouzl na zemi. Vrcholný moment předvedl Kolář ve 39. minutě. Naskočil si na Hejdův centr a z velké dálky umístil hlavou míč do sítě Dúbravkovy branky. „Konečně jsem dal gól na Spartě, jsem rád,“ liboval si hrdina utkání, že se poprvé prosadil proti tradičnímu rivalovi.

    Sparta - Plzeň: Kolář hlavičkoval úplně nebráněný přesně k tyči – Plzeň vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • Komu vyšel šlágr: Pavel Vrba (Plzeň)

    Sparta předvedla nejlepší výkon v sezoně. Záleží na vedení, kolik času Stramaccioni dostane, říká Vrba
    Video se připravuje ...

    Deset ligových zápasů, deset výher. Pavel Vrba začal své druhé působení v Plzni stylem, ve který nejspíš sám ani nedoufal. Vydřenou výhrou na Spartě potvrdil pověst muže, který umí dát týmu vítěznou auru. Vrba má správné trenérské štěstí, kterému ale jde nespornými kvalitami naproti. Západočeský kouč těží z kvalitního, širokého kádru, v Plzni většině hráčů sedí jeho herní styl. „Pro Plzeň rozhodla znalost prostředí i hráčů, nebylo to o ničem jiném. Ničeho nelituji,“ culil se Vrba po utkání. V dobré náladě dokonce sám zahájil tiskovou konferenci a vybízel novináře, ať se ho ptají.

  • Komu nevyšel šlágr: Michael Krmenčík (Plzeň)

    Sparta - Plzeň: Krmenčík postrčil ve vápně Zahustela, Sparta chtěla penaltu marně
    Video se připravuje ...

    Na plzeňský gólostroj hosté spoléhali, na Letné se ale Michael Krmenčík zasekl. V zápase mu nechyběla aktivita, pral se o spousty balonů, naběhal mnoho kilometrů a opět vyhrával hodně osobních soubojů. V koncovce ho ale letenská stoperská dvojice uhlídala. Štetina s Hovorkou urostlého bijce zastavili, Krmenčík se do vážnější příležitosti tentokrát nedostal. Při jednom z napadání ostře zajel do Hovorky a dostal žlutou kartu. Tentokrát to prostě nebylo jeho utkání.

  • Komu vyšel šlágr: Václav Kadlec (Sparta)

    Sparta - Plzeň: Václav Kadlec skvěle přehodil Kozáčika, před Ben Chaimem zakročil Řezník
    Video se připravuje ...

    Oproti létu, kdy neměl jisté místo ani mezi náhradníky, udělal obrovský skok. Na hrotu dělal problémy plzeňským obráncům, ti jej často faulovali a Sparta tím získávala zajímavé standardní situace. Vrcholem jeho snahy v prvním poločase byla parádní kombinace, když narazil míč Davidu Lafatovi do obrovské šance. Sparťanský kapitán však nemířil přesně. Ve druhém poločase byl u toho, když jeho dělovka z dálky mířila do plzeňské branky, brankář Matúš Kozáčik však dokázal míč vytěsnit na tyč. Následný gól Ben Chaima, který stál před dorážkou v ofsajdu, už ale neplatil. „Jsem rád, že jeho výkony šly nahoru, ale potřebujeme, aby se góly rozprostřely na více hráčů,“ řekl trenér Andrea Stramaccioni po zápase ohledně ofenzivních hráčů.

  • Komu vyšel šlágr: Tomáš Rosický (Sparta)

    Sparta - Plzeň: Rosického dělovku obětavě zblokoval hlavou Hejda
    Video se připravuje ...

    Byl to úplně jiný Rosický, než kterého bylo možné vidět při remíze na Dukle. Sparťanská ikona vlétla do hry v 62. minutě a na hře Letenských to bylo hodně znát. Rosický rozdával kolmé přihrávky, snažil se hrát nahoru, zrychlovat hru a jednou se dokonce odhodlal i ke střele na branku, kterou plzeňští obránci zblokovali. Kromě práce v ofenzivě se blýskl i precizním návratem do obrany, když ve skluzu odvracel nebezpečnou přihrávku před brankáře Dúbravku. Když sudí neuznali Ben Chaimův gól kvůli postavení v ofsajdu, pořádně ho to rozpálilo a hádal se s pomezním arbitrem, jenže bez výsledku. V právu byli rozhodčí.

  • Komu nevyšel šlágr: Tal Ben Chaim (Sparta)

    Sparta - Plzeň: Václav Kadlec parádní ranou trefil tyč, Ben Chaimův gól neplatil kvůli ofsajdu
    Video se připravuje ...

    Do hry šel v 54. minutě jako první žolík Sparty, ale nadstavbu svému týmu nepřinesl, jak už je u něho v poslední době zvykem. Upozornil na sebe, když před přijímáním přihrávek několikrát uklouzl a po odražené střele Václav Kadlece dorazil míč do branky, ale předtím stál v ofsajdu. „Mohl si vést rozhodně lépe. Nebudu vám nic nalhávat, všichni si od něj slibujeme víc. Neviděl jsem ho 15 dní kvůli reprezentační pauze, takže jsem nevěděl, co od něho mohu čekat. I proto nastoupil v základu Šural, kterého jsem tu měl,“ uvedl kouč Stramaccioni k Ben Chaimově výkonu. „Co se týká jeho uklouznutí, je to zkušený hráč a dost starý na to, aby věděl, jak se má na zápas připravit,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud