17. října 2017 • 20:05

Stramaccioni o nás mluvil jako kretén, zuřil starosta v Itálii. Kouč se omluvil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věty z tiskové konference po nedělním šlágru mezi Spartou a Plzní (0:1) vyvolaly poprask až v Itálii. Letenský trenér Andrea Stramaccioni při otázce na výkon rozhodčích prohlásil, že Sparta není Benevento, což se nováčka italské Serie A dotklo. "Takové komentáře jsou pro nás nepřijatelné," citují italská média starostu Beneventa Clemente Mastella. Někdejší kouč Interu Milán se za svá slova omluvil a ujistil, že je nemyslel vůči poslednímu celku italské ligy nijak hanlivě.



Sparta sice proti Plzni podala slušný výkon, z trávníku ale odcházeli domácí naštvaní po těsné prohře 0:1. Hodně se řešil výkon rozhodčích, na které si po zápase stěžoval i domácí trenér Andrea Stramaccioni.

"Nejsme Benevento, aby se s námi zacházelo jako s obyčejným českým klubem. Jsme přece Sparta! A rozhodčí by se k našim hráčům měli podle toho chovat," prohlásil na tiskové konferenci.

Jeho věty pronesené v angličtině se dostaly až do italských médií. Tam na ně reagoval starosta Beneventa Clemente Mastella, který se proti výrokům letenského kouče tvrdě ohradil.

"Nejsme jako Stramaccioni, to dobře víte. Mluvil o nás jako kretén. Jeho slova nás znepokojují a jsou pro nás nepřijatelná," cituje Mastellu italský server football-italia.net. "Doufáme, že v tomto případě zasáhne Unie trenérů a on se omluví klubu i městu Benevento," dodal znepokojený starosta města, jehož klub jako nováček italské Serie A zaznamenal v osmi zápasech osm porážek.

Unikátní VIDEO ze šlágru Sparta – Plzeň: Gesta trenérů i jiné pohledy na (ne)uznané góly
Video se připravuje ...

Stramaccioni se brzy na to opravdu omluvil a vysvětlil, proč použil srovnání s nováčkem italské nejvyšší soutěže. "Zmínil jsem Benevento, protože hraje poprvé první italskou ligu. Omlouvám se těm, kdo se cítí dotčeni, ale takhle jsem to vůbec nemyslel," reagoval 41letý trenér.

"Pocházím z té oblasti, má babička se narodila v Cusano Mutri, v provincii Benevento. Mám tam rodinu a nikdy bych nepoškodil město. Šlo jen o odkaz na klub, který zažívá svou premiérovou sezonu v první lize," dodal Stramaccioni.

Někdejší trenér Interu Milán nebo Panathinaikosu Atény přišel do Sparty v létě, zatím ale v největším českém klubu nemá výsledky, jaké by si představoval. Nepostoupil do evropských pohárů a v ligové tabulce je se Spartou po deseti kolech až na šestém místě.

Spekulace neřeším, snažím se dělat svou práci na sto procent, komentuje Stramaccioni budoucnost ve Spartě
Video se připravuje ...

Šlágr 10. kola řečí čísel: Sparta přestřílela Plzeň 17:9, přesto vyšla naprázdno
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta předvedla nejlepší výkon v sezoně. Záleží na vedení, kolik času Stramaccioni dostane, říká Vrba
Video se připravuje ...

Výkon byl kvalitní, rozhodla naše špatná efektivita, myslí si Václav Kadlec
Video se připravuje ...

Očekávali jsme, že bude Sparta doma nebezpečná, říká Kolář
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:1. Rozhodl Kolář, domácí promarnili šance
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud