22. října 2017 • 21:32

Trpišovský ukončil sérii Slavie. Pořád je to jen za tři body, usmíval se

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem byl v Edenu u první výhry Jaroslava Šilhavého na lavičce sešívaných – a dnes také u první ligové prohry. Fenomén neporazitelné Slavie je minulostí, sérii 36 utkání bez porážky ukončil výhrou 2:1 Slovan Liberec. „Hráče musím pochválit za výborný výkon,“ liboval si po zaskočení favorita trenér Jindřich Trpišovský.



Jen čtyři dny po statečném výkonu na Villarrealu, kterému červenobílá družina vstřelila dva góly, přišla po téměř 14 měsících první ligová prohra – před vlastními fanoušky, s Libercem Jindřicha Trpišovského, který měl pro své svěřence po utkání slova chvály. „Utkání jsme až na prvních patnáct, dvacet minut odehráli tak, jak jsem chtěl. V úvodu jsme byli pasivní, pak jsme se ale z tlaku vymanili a pomohl nám vstřelený gól,“ líčil po cenné výhře kouč Slovanu.

Zlomili jste slávistickou sérii ligových zápasů bez porážky. Je pro vás tahle výhra speciální?
"Vážím si toho, ale nechci to moc přeceňovat. Jsem v Liberci přes dva roky, zápasů jsme odehráli hodně, hráli jsme i Evropskou ligu. Pořád je to vítězství za tři body, víc za to není (usmívá se)."

Na vítězství má výrazný podíl brankář Ondřej Kolář. Jak byste jeho výkon zhodnotil? 
"Nechci ho moc chválit, v Karviné vychytal výhru, byl mužem kola a pak jsme ho z toho tři neděle dostávali (usmívá se). Má skvělé parametry – postavu, postřeh, dynamiku. Měl trochu mezery ve hře nohama, ale i na tom zapracoval. Máme ve Slovanu skvělého trenéra gólmanů, už na Žižkově pracoval s Vaclíkem, v Liberci pak s Koubkem, Dúbravkou. Odchytal dobré utkání, proti střele Stocha vytáhl výborný zákrok. Škoda, že přišel v poslední vteřině o čisté konto."

Slavia - Liberec: Stochovu ránu vytáhl na roh Kolář
Video se připravuje ...

Kdy jste začal věřit, že zápas dotáhnete do šťastného konce?
"Vždycky se může něco stát, kolik jsem zažil utkání, co se otočí v záběru, v Liberci jsme na to specialisti (usmívá se). Zlomový moment pro mě byla osmdesátá pátá minuta, když jsme ubránili dva rohy Slavie po sobě. Hrklo ve mně ale i pak, když korigoval na 1:2 Necid, byl jsem rád, že už se pak nehrálo."

V tabulce jste teď čtvrtí, jen dva body za Slavií. Co na tenhle start do ligy říkáte?
"Vzhledem k tomu, že dneska přišel do kabiny poprvé v sezoně majitel, tak je to asi dobrý, protože chodí, jen když je to hodně dobrý, nebo hodně špatný (usmívá se). Na tabulku moc nekoukám, protože my jsme mužstvo, které je schopné porazit kohokoliv a prohrát s kýmkoliv. Ale s přihlédnutím k tomu, jak jsme zase mančaft v létě skládali, je to krásný."

Góly

Domácí: 90+4. Necid

Hosté: 35. Potočný, 73. Bosančić

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol – Souček, Hušbauer – Sýkora (59. Danny), Van Buren (74. Necid), Stoch (80. Zmrhal) – Milan Škoda (C).

Hosté: O. Kolář – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Hybš – Kulhánek, Breite – Ševčík, Bosančić (88. Mikula), Potočný (75. Voltr) – Graiciar (82. Pulkrab).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Bílek, Danny, Hromada, Rotaň, Necid, Zmrhal

Hosté: Hladký, Blažek, Mikula, Bartl, Voltr, Pulkrab, Vácha

Karty

Domácí: Sýkora, Laštůvka

Hosté: Kulhánek, Potočný, Pulkrab

Rozhodčí

Pechanec – Arnošt, Koval

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

14 067 diváků

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:2. Domácí přišli o rekordní neporazitelnost
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud