Jakub Konečný
27. října 2017 • 05:00

Tresty ve Spartě: Pokuta tři miliony, poslední varování pro hráče i trenéra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokuta tři miliony pro realizační tým a hráče plus důrazné varování, že pokud zbytek podzimu nezvládnou na úrovni, dojde v zimní přestávce k významným změnám. Taková je reakce vedení Sparty na ostudné vyřazení z MOL Cupu ostravským Baníkem (2:2, na penalty 2:4), které znamená, že velkoryse sestavený tým v této sezoně takřka určitě nezíská žádnou trofej.



Na Letné bylo ve čtvrtek pořádné dusno. Atmosféru v nejbohatším českém klubu náležitě zahustil nečekaný krach v osmifinále MOL Cupu s ostravským Baníkem, po kterém je jasné, že Sparta nesplní ani třetí, alternativní záměr, kterým byl triumf v domácí pohárové soutěži.

Po přesvědčivé sobotní výhře v Jablonci udělal ambiciózní tým ve středečním podvečeru proti Baníku zase několik kroků zpět a přichystal fanouškům v sezoně další hořké zklamání, které rozzuřilo klubové šéfy doběla.

„Vyřazení z poháru je velkým zklamáním, je to další nesplněný cíl, který před týmem v této sezoně stál. Výsledky jsou daleko za očekáváním. Do konce podzimní části zbývá pět ligových utkání a očekáváme maximální nasazení, výkon i výsledky. Po skončení první poloviny soutěže si vyhodnotíme přínos jednotlivých hráčů i realizačního týmu a přijmeme případná opatření,“ prohlásil generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Jak jeho vyjádření číst? Jednoduše, jde o poslední varování kouči Andreovi Stramaccionimu i luxusně placeným hvězdám, které zatím zůstávají hluboko za očekáváním. Vždyť je teprve říjen a Sparta už je ve hře pouze v jediné soutěži, což se jí naposledy stalo před 39 lety.

Na Letné nezůstalo však jen u výstrahy. Vedení Sparty udělilo podle informací deníku Sport realizačnímu týmu i celému kádru pokutu tři miliony korun, která se mezi dotyčné poměrově rozdělí podle výše jejich základního měsíčního příjmu.

Za špatný výkon proti Baníku tak budou pykat i hráči, kteří nebyli pro daný zápas v nominaci nebo jsou dokonce aktuálně na marodce, byl uplatněn princip kolektivní viny za dosud hodně nepovedený průběh celé sezony.

Šural: Vypadli jsme se soupeřem, s jakým jsme vypadnout neměli
Video se připravuje ...

Jací hráči jsou na Letné v ohrožení? Co Spartě nefungovalo proti Baníku? Další informace čtěte v pátečním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Marc Janko zvedá Vjačeslava Karavajeva po neúspěšné penaltě
Marc Janko zvedá Vjačeslava Karavajeva po neúspěšné penaltě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud