Jakub Konečný
29. října 2017 • 22:03

Už ani Rosický. Tentokrát Spartu spasil zkrat soupeře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomový moment zajímavého duelu Sparty s Baníkem nedá velkou práci určit. Byl jím hloupý a zbytečný faul Denise Granečného na Ondřeje Zahustela, po kterém šli hosté v 66. minutě do deseti a v oslabení remízu 2:2 nakonec neudrželi.



Po středečním ostudném vyřazení s Baníkem z MOL Cupu se Sparta mohla utěšovat aspoň tím, že s Tomášem Rosickým to bude v neděli lepší.

Jenže nebylo.

Domácí sice dostali od rozhodčího Pavla Královce dárek v podobě penalty, po které šli už v 8. minutě do vedení, ale po slibném úvodu opět upadli do tradiční herní deprese, z které ji nezvedly ani výjimečné kousky hráče s číslem 10.

Rosický založil akci před druhým gólem, předvedl několik průnikových přihrávek i obětavých skluzů, ale byl příliš sám, ostatní hráči v rudých dresech svému kapitánovi moc nepřidávali.

Pomoc Spartě však přilétla z tábora soupeře, konkrétně od Denise Granečného, který svůj špatný výkon korunoval v 66. minutě nesmyslným vyloučením. Snad proto, že Granečný už předtím vypustil při gólové situaci střelce Ondřeje Zahustela, spáchal mládežnický reprezentant na stejného hráče faul, po kterém viděl druhou žlutou kartu.

Nebýt jeho zkratu, Baník by zřejmě ani napodruhé na Letné neprohrál, což ostatně přiznal i jeho kapitán Milan Baroš . (CELÝ ROZHOVOR s Barošem čtěte ZDE>>>)

„Po středečním zápase jsem četl, že sparťané tvrdili, že s klubem, jako je Baník, neměli vypadnout z poháru, já si zase naopak myslím, že jsme s ní měli vyhrát. Sparta je podle mě momentálně průměrný tým v české lize. Až na pár výjimek nemají silné individuality a chtěli jsme toho využít,“ vypálil Baroš navíc.

Současný stav Sparty tím vystihl přímo perfektně.

Sparta - Ostrava: Granečný dostal druhou žlutou za faul na Zahustela a jde do sprchy
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Rosický si narazil se Šuralem, finální přihrávku mu překazil
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:2. Domácí využili v závěru přesilovku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud