30. října 2017 • 05:00

Setkání legend. Baroš si s fanoušky na Spartě hrál, Rosickému přál zdraví

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá léta spolu váleli v reprezentačním dresu. Jeden šance vymýšlel, druhý je často proměňoval. Souhra Tomáš Rosický – Milan Baroš zkrátka fungovala. Nyní už je však období jejich nejslavnějších okamžiků v kariéře pryč. V neděli se dnes již zkušení matadoři proti sobě postavili jako lídři Sparty a Baníku, tedy klubů, které je vyslaly do světa. Šťastnější byl na konci zápasu Rosický jako starší ze dvojice hráčů s hvězdnou kariérou. Sparta po dramatickém průběhu porazila Baník 3:2.



Špičkování před výkopem? Kdepak. Tohle šlo mezi dlouholetými kamarády stranou. Už jen kvůli těžké situaci, ve které se Sparta momentálně nachází. Porazit v neděli Baník a odčinit středeční blamáž v poháru se stejným soupeřem, bylo jejím hlavním úkolem.

Jenže byl to právě Baroš , kdo Rosickému a spol. zkazil radost po Šuralově úvodní trefě a srovnal na 1:1. Ostravský kapitán zakončil parádní brejk a letenské tribuny nenávistně bouřily. Od té chvíle fanoušci ikoně Baníku nadávali a několikrát ho uráželi. „Já je nevnímal, oni něco křičeli?“ rýpl si Baroš po zápase na dotaz, zda mu nevole domácích příznivců nějak vadila.

Na mimořádné setkání s Rosickým, jakožto soupeřem v české lize, však před zápasem nemyslel. „Je pravda, že už jsme na hřišti dva nejstarší, ale nijak jsem to nevnímal. Určitě jsem do zápasu nešel víc namotivovaný, že je to zrovna proti Rosovi. Myslím si, že i on to tak má,“ pokračoval ostravský útočník, který den před utkáním oslavil 36. narozeniny. „Je ale pěkné, že se Tomáš z těch svých problémů dostal, je fit a přeji mu, ať vydrží ještě co nejdéle,“ dodal.

Zato se sparťanskými fanoušky si Baroš přímo hrál. Když dal Baník další gól, ironicky jim zamával. Prořídlé tribuny reagovaly bouřením. Tak jako po celý zápas. Nadávek se dočkal, když se ošklivě srazil s Michalem Sáčkem na polovině hřiště, nebo když protahoval střídání.

Na druhé straně byl Tomáš Rosický u všech ofenzivních akcí Sparty. Často vyvážel míče, hledal skuliny v ostravské defenzivě a neustále se hlásil o balon. Gólu se však nedočkal, přitom dvakrát branku Baníku ohrozil. V prvním poločase šla jeho střela zpoza vápna mimo, ve druhém poločase jeho průnik do vápna zastavili obránci soupeře.

Nakonec se však mohl radovat. Druhé ligové vítězství v řadě trefil už proti v deseti hrajícímu Baníku hlavou po rohovém kopu obránce Lukáš Štetina. Barošovi nezbývalo než jen litovat hloupého vyloučení mladého Denise Granečného. Rýpnutí do Sparty si však stejně neodpustil. „Je to průměrný tým, měli jsme tu vyhrát. V jedenácti lidech bychom minimálně bod domů vezli.“

Co předvedl Rosický?

Sparta - Ostrava: Rosický se opřel do odraženého míče, ale poslal ho nad bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Rosický si narazil se Šuralem, finální přihrávku mu překazil
Video se připravuje ...

Co předvedl Baroš?

Sparta - Ostrava: Baník se raduje zbytečně. Barošův gól neplatil kvůli ofsajdu
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Baník v euforii! Baroš se trefil a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Baroš střídá a ostravský kotel mohutně skanduje jeho jméno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud