Pavel Janega
8. listopadu 2017 • 13:44

Napjaté vztahy ve Slavii: ředitel Krob proti kouči Šilhavému

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miroslav Beránek převezme Slavii do konce podzimu a v zimě rozhodneme, co dál. Tak zněl jeden z návrhů na odvolání současného kouče Jaroslava Šilhavého, s nímž v pondělí přišel generální ředitel klubu Martin Krob. A přestože byl nakonec zamítnut nejvyšším šéfem Jaroslavem Tvrdíkem, poukazuje to na největší vztahový problém v Edenu.



Profesní vztah Martina Kroba s Jaroslavem Šilhavým je narušený delší čas. Nejde o krátkodobou záležitost vyvolanou pouze porážkou v Plzni (0:1). „Názorově se rozcházejí snad úplně ve všem,“ potvrzují lidé z jejich okolí pod příslibem zachování anonymity. Mluví o oboustranné nevraživosti.

V čem se neshodnou?

Například v přestupové politice. Objevují se zvěsti, že Šilhavý si nepřál tak početný kádr a s několika letními posilami vnitřně nesouhlasil. Jiné zdroje zase hovoří o opaku, že Krob prosazuje výchovu talentovaných hráčů, a odkazují na šestatřicetiletého Ruslana Rotaně, jehož si kouč vymínil i přes odpor klubového vedení.

Vzpomínáte, jak se na adresu ukrajinského záložníka vyjádřil těsně před jeho podpisem Tvrdík ? „Za sebe nejsem přesvědčený, že by pro nás byl posilou,“ pronesl v červnu.

Tak či tak, početný kádr vyvolává kontroverzi i směrem do kabiny. Hráči nesouhlasí s častou rotací sestavy, třeba kvůli nesehranosti, jak veřejně přiznal Hušbauer . Některým vadí zejména to, že nehrají atraktivní zápasy Evropské ligy a nejsou tak na očích skautů z celého kontinentu.

U ofenzivních hráčů a části vedení se navíc nepotkává s pochopením ani Šilhavého herní styl. Nevidí progres, ale stagnaci. Nespatřují v něm účinnost a jsou přesvědčeni, že složení a kvalita kádru mu absolutně neodpovídá.

Vyřazení s APOELem skousávali hodně těžce

V neposlední řadě se představitelům Slavie nelíbí výsledky: po masivních investicích chtěli obhájit mistrovský titul a stejně tak se viděli v Lize mistrů, když jim v play off nalosovali APOEL Nikósii. „Vyřazení s kyperským týmem skousávali hodně těžce,“ nastiňuje zdroj Sportu.

Nicméně až nezvládnutý šlágr s Plzní spustil úvahy o trenérském veletoči. A Krob měl být jednoznačně PRO. Vymyslel plán s Miroslavem Beránkem, svým blízkým přítelem a současným šéftrenérem dorostu Slavie, jenž měl Šilhavého nahradit ve funkci. Návrh neprošel.

Nejdůležitější muž, tedy zástupce majitele CEFC Tvrdík, se vyslovil PROTI. Za Šilhavého se postavil a v pondělí večer napsal na Twitter, že „nutná sebereflexe klubu neznamená automaticky vyhození trenéra“. Zkušeného kouče zároveň označil za velkou slávistickou osobnost.

K uklidnění situace to jednoznačně pomůže. Aspoň navenek. Především ale Slavia musí uklidnit napjaté vztahy uvnitř klubu. Nepokoje jsou to poslední, co teď potřebuje.

Švancara se zastal v TIKI TAKA trenéra Slavie Šilhavého. Hoši, sorry, držte hubu, vzkázal hráčům
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ VIDEO z utkání Plzeň - Slavia: Vrba to prožíval, hosty ovládlo zklamání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud