Pavel Janega
16. listopadu 2017 • 04:55

Urážky a strkanice! Deliho napadli v Africe kvůli chybě v boji o MS

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frustrace ze zpackané kvalifikace přerostla únosnou mez. Na slávistu Simona Deliho v jeho rodné zemi zaútočila slovně i fyzicky skupina mladíků, která jej označila za jednoho z viníků klíčové prohry s Marokem (0:2). Ta totiž definitivně připravila Pobřeží slonoviny o postup na mistrovství světa, což těžce vydýchávali. Informaci přinesl server lionsdelatlas.ma.



Ze Slavie za ním letěla podpora. „Simone, jsme s tebou,“ napsal na Twitter Tomáš Syrovátka, marketingový ředitel a člen představenstva klubu. Pro Simona Deliho to nebyla snadná situace, teď už je ale v pořádku v Praze a připravuje se na sobotní zápas s Duklou. Co se přesně stalo?

Takovou dohru víkendové porážky slávistický stoper v kvalifikaci o světový šampionát nemohl čekat. Když se v neděli ráno vydal do kostela v Marcory, sousedního městečka rodného Abidžanu, nastoupila na něj skupina jedinců.

Podle svědků nejprve čelil urážkám a vulgaritám všeho druhu. Deliho však nevyprovokovaly, zůstal v klidu. K fyzické potyčce mělo dojít až následně, když přispěchal na pomoc místní pastor a jednoho z mladíků od slávistického zadáka odstrčil. Potyčka se zvrhla a jen díky zásahu několika kolemjdoucích se Delimu podařilo před agresivními fanoušky uniknout.

Obránce Simon Deli v dresu Slavie
Obránce Simon Deli v dresu Slavie

A důvod toho všeho? Naprosto scestný, urostlému obránci vyčítali podíl na první inkasované brance, před kterou podcenil jeden souboj…

Ve vnímání Deliho výkonu asi nepomohlo i to, že jej belgický kouč Marc Wilmots vystřídal už po poločase. Taky je ale potřeba zdůraznit, že urostlý obránce nehrál proti Maroku stopera, na což je zvyklý ze Slavie, ale netradičně levého beka. A přímý podíl na inkasovaných brankách neměl…

Následně už „sloni“ s dvougólovým mankem nic nezmohli a postup byl fuč, definitivně přišli o naději probojovat se počtvrté v řadě na světový šampionát. Kvalifikační krach navíc neustál trenér Wilmots a na lavičce Pobřeží slonoviny už po osmi měsících skončil. Smlouvu měl přitom podepsanou na dva roky.

Pro tým, v jehož dresu nastupují vedle Deliho i takové hvězdy jako Aurier, Gervinho, Doumbia či Kalou, to byl letos již druhý neúspěch. V lednu totiž ještě pod vedením francouzského kouče Michela Dussuyera nečekaně vypadl v základní skupině mistrovství Afriky, kde obhajoval titul.

Slavia - Brno: To mohl být gól! Deli trefil hlavičkou břevno
Video se připravuje ...

Slavia - Jihlava: Ikaunieksovu střelu na poslední chvíli srazil na roh Deli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud