Jakub Dvořák
17. listopadu 2017 • 04:55

Sparta hlásí: na Jihlavu jsou Kadlec i Rosický. Kdo urve místo na hrotu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradičně v pátek od tří hodin, ale zato v jedné z nejsilnějších sestav. Fotbalová Sparta dnes otevře 14. kolo předehrávkou s Jihlavou. Trenér Andrea Stramaccioni si může mnout ruce. Během reprezentační pauzy se mu totiž dali do kupy dva důležití členové základní jedenáctky Letenských – Tomáš Rosický a Václav Kadlec. Jak zápas dopadne, můžete od 15.00 sledovat v PŘÍMÉM PŘENOSU na iSport.cz.



Doléčili šrámy a do pátečního zápasu půjdou v plné síle. Dva důležití muži pro sparťanskou ofenzivu hlásí návrat. Jak Václav Kadlec, tak i Tomáš Rosický naplno trénují s týmem a nic jim nebrání v tom, aby proti Vysočině nastoupili od prvních minut.

Především Kadlecovo uzdravení muselo jihlavskou družinu zaskočit. Původní odhady jeho absence nevypadaly vůbec dobře. Trhlina ve svalu, kterou si přivodil během zápasu v Jablonci, si žádala nekolikatýdenní rekonvalescenci. Nakonec však s největší pravděpodobností vynechá pouze tři duely.

Trenér Stramaccioni tak řeší příjemné starosti, koho postavit do útoku. Ve formě hraje poslední zápasy Josef Šural , gólově se konečně začala prosazovat i rakouská posila Marc Janko. První trefu za Spartu si připsal v pohárovém utkání proti Ostravě, v lize premiérový zápis přišel právě v posledním ligovém duelu ve Zlíně.

„Vlastně jsem ani nevěděl, zda ten první gól ve Spartě slavit, když přišel až na konci října,“ vyprávěl své dojmy pro klubový web rakouský reprezentant. „Věřím, že v těch nadcházejících zápasech už to konečně vyjde. Samozřejmě, vždy záleží na trenérovi, zda do nich vůbec nastoupím, ale čekám na svou šanci a jsem připravený trenérovi ukázat, že na mě ukázal právem,“ dodal.

Jihlavu táhne lotyšský objev

S největší pravděpodobností však zůstane na hrotu i nadále Josef Šural. Navrátilec Kadlec by měl stejně jako v Jablonci zaujmout místo na kraji zálohy, což by ze sestavy vyřadilo neproduktivního Jonathana Biabianyho.

I Tomáš Rosický laboroval se svalem. Dokonce kvůli tomu chyběl ve Zlíně, kde Pražané přišli o výhru v první minutě nastavení. „Tomáš to chtěl zkusit, ale cítil bolest, raději jsme ho s sebou nebrali,“ vysvětloval tehdy Stramaccioni. Nyní už však muž s číslem deset figuruje v nominaci k utkání.

Chybět budou podle klubového kanálu sparta.tv pouze Lukáš Juliš a na delší dobu zraněný Michal Kadlec. To Jihlava je v jiné situaci. Ze základní sestavy jí před pátečním zápasem vypadli dva důležití členové defenzivy. Kvůli žlutým kartám bude pykat Jiří Krejčí a nastoupit nemůže ani kvůli dohodě klubů Martin Nový, který na Vysočině ze Sparty hostuje.

I tak ale přiveze dvanáctý celek soutěže na Letnou velmi zajímavé mužstvo. V posledním kole dokázala Jihlava doma porazit Liberec. Dvěma góly se blýskl Jan Záviška, shodou náhod sparťanský odchovanec. Nejnebezpečnějším hráčem přesto dál zůstává lotyšský útočník Davis Ikaunieks. Ačkoliv hraje klub o záchranu, dokázal 23letý fotbalista během podzimu vstřelit pět branek a na další tři přihrál.

Pravděpodobná sestava Sparty podle Sportu

Dúbravka - Zahustel, Štetina, Hovorka, Costa - Mavuba, Frýdek - Kadlec, Rosický, Vatajelu - Šural

RENTGEN: Ikaunieks může Spartu zranit - podílel se na 57 procentech gólů Jihlavy
Video se připravuje ...

Andrea Stramaccioni byl i přes remízu svého týmu ve Zlíně s výkonem spokojen
Andrea Stramaccioni byl i přes remízu svého týmu ve Zlíně s výkonem spokojen

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud