Jan Podroužek
22. listopadu 2017 • 12:34

Turci loví ve Slavii! O Ngadeua se zajímá bohatý Trabzonspor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dá se říct, že tenhle muž má spadeno na hráče Slavie. Jenom čeká, kdy mu klub z Edenu konečně někoho pustí. Sportovní ředitel Trabzonsporu Ersun Yanal nejdřív během jara obdivně sledoval Simona Deliho a teď se podle tureckých médií zaměřil na Michaela Ngadeua. Když nevyšel první, může se povést druhý… 



Titul, účast ve skupině Evropské ligy a ahoj. Může se klidně stát, že víc toho Michael Ngadeu ve Slavii už nestihne. Velký zájem má jedenáctý tým turecké Superligy a Slavia by se tím měla v příštím týdnu zabývat na schůzi vedení klubu. Oficiální nabídku však klub zatím nemá.

Trabzonspor je napěchovaný penězi. Tak moc, že Juraj Kucka tam v létě utekl z AC Milán a k němu se připojil i jeho kolega ze slovenské reprezentace a jeden z největších talentů východního souseda Matúš Bero. Nejzářivější jméno na soupisce je Hugo Rodallega, který strávil šest sezon v anglické Premier League. Do téhle společnosti má mít Michael Ngadeu namířeno. 

Ve Slavii patří Simon Deli ke klíčovým hráčům
Ve Slavii patří Simon Deli ke klíčovým hráčům

„Sešívaným“ by se každopádně mohl tenhle byznys vyplatit, protože kamerunského reprezentanta pořizovali z rumunského Botosani před sezonou 2016/2017 za zhruba půl milionu eur (13,5 milionu korun), přičemž jeho současná hodnota se odhaduje, i vzhledem k tomu, že se letos v únoru stal s národním týmem mistrem Afriky, na minimálně pěti až šestinásobek. Pokud by takovou sumu byl ochotný Trabzonspor uvolnit, nebude asi vedení červenobílých příští týden dlouho spekulovat.

Ostatně se sportovním ředitelem tureckého klubu Ersunem Yanalem se měl slávistický management spojit už během letošního jara. Yanal se totiž zakoukal do stopera Simona Deliho, jenže mistrovský celek reprezentanta Pobřeží slonoviny v létě udržel s tím, že mu nabídl novou a lepší smlouvu.

Přesto by se – kromě Ngadeua – mohl z Edenu poroučet jiný stoper. Deliho kolega ze středu obrany Jakub Jugas má být taky v kurzu, v zákulisí se hovoří o zájmu z Anglie, přičemž nejde o prvoligový Newcastle. Něco podobného platí i o Janu Bořilovi, pravém obránci, o kterém se mluví v souvislosti s Tureckem. Slávisté jsou zkrátka v kurzu.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 5:0. Výhru řídili Škoda se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud