29. listopadu 2017 • 04:40

Ztráty, které Slavii bolí: odevzdání titulu Plzni, jen bod z Ostravy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamaní slávisté po remíze v JablonciZklamaní slávisté po remíze v JablonciFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Vidina obhajoby titulu se pomalu vzdaluje. Pražská Slavia ztrácí na suverénní Plzeň už čtrnáct bodů, tři body před ní je i největší překvapení ročníku, Olomouc. Vršovický klub v aktuální sezoně stanovil rekordní sérii 36 zápasů bez porážky, ta už je ale historií - momentálním leitmotivem jsou spíše zbytečné ztráty. Které z nich bolely sešívané nejvíc?

  • Baník Ostrava (6. srpna) - 0:0

    CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Slavia 0:0. Branky Baroše ani Dannyho neplatily
    Video se připravuje ...

    První ztráta mistra přišla překvapivě už ve druhém kole. Dělbu bodů vybojoval ve střetu se Slavií nováček z Ostravy, opírající se o nové posily Milana Baroše či Tomáše Poznara. Slavii tahle ztráta může mrzet dvojnásob s pohledem na aktuální tabulku. Ve druhém kole ještě ambiciózní Baník začal ztrácet dech a nakonec patří k nejhorším týmům podzimu, chvíli okupoval i poslední místo tabulky.

  • Sigma Olomouc (9. září) - 1:1

    CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 1:1. Domácí střelec vyrovnal rukou
    Video se připravuje ...

    Druhá ligová remíza v sezoně byla pořádně hořká. Slavia šla proti největší kometě aktuálního ročníku do vedení velmi brzy díky Milanu Škodovi, Olomouc ale ještě do poločasu srovnala a skóre 1:1 zůstalo až do závěrečného hvizdu. Branka Sigmy přitom vůbec neměla platit, zadák Václav Jemelka dopravil míč do branky rukou. V současném boji o druhé místo utekli Hanáci Slavii na rozdíl tří bodů díky výhře nad Spartou.

  • Slovan Liberec (22. října) - 1:2

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:2. Domácí přišli o rekordní neporazitelnost
    Video se připravuje ...

    První ligový zápas pod trenérem Šilhavým, ve kterém Slavia nezískala ani bod. Zatímco v zápasech venku mohla někdy vypadat zanitelněji, Eden vždy platil za nedobytnou tvrz. Liberec ze tří střel vytěžil dva góly, jediný čestný úspěch sešívaných si připsal až v 95. minutě Tomáš Necid. Rekordní série bez ligové porážky tak skončila na 36 zápasech.

  • Viktoria Plzeň (5. listopadu) - 0:1

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
    Video se připravuje ...

    Kdo jiný by měl zastavit největšího suveréna ligy, než tým, který je úřadujícím šampionem? Pro Slavii ale bylo 13. kolo smolné, chytrou střelu Daniela Koláře viděl Jan Laštůvka až ve chvíli, kdy s její cestou do sítě nemohl nic dělat. Slavia podruhé v sezoně prohrála, naopak Viktoria si i potřinácté v řadě zapsala čárku do kolonky výher a jasně vzkázala, že jakékoli další snahy o její sesazení z trůnu budou zatraceně těžké. Koneckonců, slávistický šéf Jaroslav Tvrdík už po zápase předběžně gratuloval Plzni k titulu.

  • Jablonec (27. listopadu) - 1:1

    CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slavia 1:1. Hosté ztrácí na Olomouc tři body
    Video se připravuje ...

    A ztráta nejčerstvější. Slavia veděla, že Plzeň poprvé nezískala všechny body, na rozdíl jediného bodu mohla snížit i náskok druhé Olomouce. Jenže hozená rukavice zůstala na zemi. Zasněžená Střelnice viděla remízu 1:1, když na Zmrhalovu hlavičku z prvního poločasu odpověděli domácí rychlým brejkem, který neomylně zakončil Ondřej Mihálik. „A ještě jsme nakonec málem prohráli. Trestuhodně jsme ztratili dva body," zlobil se trenér Šilhavý. Po zápase navíc předseda představenstva Jaroslav Tvrdík ohlásil, že poprvé po dvou letech jeho vlády v klubu budou pada finanční postihy. Jak velké budou, bude údajně záviset na výsledcích v posledních dvou soutěžních duelech.

    Smutní slávisté po remíze v Jablonci
    Smutní slávisté po remíze v Jablonci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud