2. prosince 2017 • 14:59

Fanoušci přinesli letenku pro kouče. Rosický jim říkal: Jsme kur** na jedný lodi

Autor: šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nespokojenost části sparťanských fanoušků s prací vedení klubu a hlavního trenéra Andrey Stramaccioniho je přinutila k další akci. Podle informací, které přinesl server Sport.cz, dorazila skupinka fandů na páteční trénink letenského týmu, aby svou nevoli sdělili přímo hlavnímu trenérovi. Později pak zveřejnili video, které celou akci zachycuje.



Celá událost se měla obejít v klidu a bez vulgarit. Zástupci ultras v areálu hovořili s Stramaccionim, který na Strahově své svěřence připravoval na poslední podzimní zápas s Mladou Boleslaví, a také s Tomášem Rosickým

Část z rozhovoru s nejzkušenějším členem současného kádru je na videu zřetelná. „Já vás chápu v tom vašem postavení," říká Rosický nejdřív na výtky, že v posledních letech se Spartě nedaří. „Kluci si aspoň nějakou podporu zaslouží, protože jsme kur** na jedný lodi snad, ne?" snaží se přesvědčit fanoušky.

Stramaccioni od nich dostal tričko s nápisem Arrivederci (Sbohem) a obálku, která obsahovala letenku do Itálie.

Facebooková stránka Stojíme za naším kotlem informovala, že na skupinku fanoušků byli přivoláni těžkooděnci, což potvrdil i policejní mluvčí Tomáš Hulan. "Na stadionu probíhal trénink, na který přišlo zhruba 10 až 12 lidí jakožto příslušníků Sparty, kteří nic nedělali. Nicméně někdo pojal podezření, že by se něco dít mohlo, proto nás o tom informoval," řekl Hulan.

VIDEO z příchodu fanoušků na trénink Sparty

 

Policisté podle něj na místě nezjistili žádné protiprávní jednání. "Trénink byl neveřejný, proto jsme ty osoby vykázali. Bez jakýchkoli problémů odešli, nemuseli jsme nijak zakročovat," dodal.

Sparta nechala celou záležitost bez vyjádření. "Nebude ji do médií komentovat," reagoval ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Sparťanští ultras budou poslední zápas ligového podzimu opět bojkotovat, Letenští se tak proti Mladé Boleslavi budou muset obejít bez podpory kotle. Ten se po celý podzim snaží vyburcovat k několika změnám v týmu.

Fanoušci požadují větší transparentnost vedení, odchod vedoucího týmu Miroslava Baranka a asistenta Radoslava Kováče , kteří podle nich stojí za napjatými vztahy v kabině, a vytvoření pozice sportovního ředitele a s tím spojený odchod aktuálního generálního ředitele Adama Kotalíka, nebo jeho přesunutí mimo sportovní řízení klubu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud