Michal Koštuřík
13. prosince 2017 • 11:43

Rada zpátky do akce? Trenér míří do Jablonce, je blízko dohodě s Peltou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané. Jablonec by měl podle důvěryhodných zdrojů Sportu od ledna převzít Petr Rada (59)! Bývalý reprezentační kouč, jenž po minulé sezoně skončil ve Spartě, je blízko dohodě s bossem Miroslavem Peltou o comebacku do klubu po deseti letech. Stávající hlavní trenér Zdeněk Klucký má zůstat v roli asistenta.



Radovo čekání na nové angažmá je nejspíš u konce. Ačkoliv Klucký na podzim přivedl tým v lize na solidní osmé místo a postoupil s ním do čtvrtfinále MOL Cupu, klub je připravený vrátit ho na pozici asistenta.

To byla údajně Peltova podmínka, se kterou nemá Rada problém. S Kluckým už spolupracoval při své první jablonecké štaci, kdy po 12. kole sezony 2003/2004 nahradil Vlastimila Paličku.

Jaký obdrží úkol? Dostat klub zpátky do evropských pohárů. Nejsnazší cesta vede přes MOL Cup, v jehož čtvrtfinále hraje Jablonec doma se Slováckem.

Rada naposledy trénoval v první lize na jaře, když převzal Spartu po odvolaném Davidu Holoubkovi. Na Letné dokoučoval sezonu, pak ale uvolnil místo italskému štábu pod vedením Andrey Stramaccionimu.

TOP 5 gólů Jablonce: Mihálikův únik a bomba od Jovoviče
Video se připravuje ...

Nejdelší LIGA NARUBY: Rada si popovídal, holub pohodář zobal ve vápně Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud